hirdetes

5 hely Kelet-Magyarországon, ahová mindenképp érdemes ellátogatnod az ősz folyamán

SFV, ZH

Az őszben kétségkívül a legszebb a természet, amely épp felkészül megújulására. Ehhez azonban a gyönyörű színek mellett hozzátartozik az egyre hűvösebb levegő, a még nem elviselhetetlen didergés és a meleg utáni sóvárgás. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük Nektek azokat a kelet-magyarországi kirándulási lehetőségeket, amelyek egy az egyben adják át Nektek a nagybetűs ŐSZ élményt. 

Kelet-magyarország

Bükk-hegység


Akár autóban ülve, akár túrázás közepette, a Bükk-hegység mindenhogyan gyönyörű őszi színeiben.A vadregényes hegyoldalakkal és melegen színeslombú fákkal körbeölelt völgyek ijesztő mélységükkel kápráztatnak el, míg az utakon a fejünk fölött átívelő fák keltik azt az illúziót, mintha egy új világ kapuján lépnénk át. Vagy talán nem is annyira illúzió ez így, a természet téli álmának lábainál?


Hortobágy


„Ahol a föld az éggel összeér.” – olvashatjuk egy hirdetőplakáton Hortobágy határát átlépve. És valóban nem csak olcsó reklámszöveg, ez az egy mondat gyönyörűen leírja az Alföld ikonikus helységének mibenlétét. A horizont vonalai úgy érnek össze a szemünk előtt, mintha nem is lenne távolság és tér, és egyetlen vízszintes vonallal kettéválaszthatnánk az eget és a földet. De mitől lesz ez a táj több ősszel, mint az év többi időszakában? A hajnali ködtől és a sárguló búzamezőktől. A felkelő nap óráiban gyönyörű fény esik a dércsípte kaszálókra és a való életben csodálhatjuk meg a fény és a levegő azon táncát, amelyért az impresszionista festők annyira odáig voltak (pleinair). Arról nem is beszélve, hogy ha még időben odaértek, a darvak vonulását is megcsodálhatjátok.

hirdetes

hirdetes

A Tisza holtága


Ahhoz, hogy az ember hidegben sétálásra adja a fejét, valami igazán érdekes látvány kell, hogy hasson motiváló tényezőként. A Tisza tiszalöki holtágánál egy koraesti séta igazán nosztalgikus-romantikus-falusi élmény lehet. Ha alkonyat előtt járunk erre, akkor lehet szerencsénk megcsodálni a tehenek hazaterelését, illetve a folyón megcsillanó naplementében is gyönyörködhetünk.
 

Még nincs vége a cikknek, olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Muhi csata

Muhi csata: Időpontja: 1241. április 11-12.  A majdnem 100 000-es nagyságú mongol... Tovább

A második bécsi döntés

A második bécsi döntés: 1940. augusztus 30-án hozott meg a Harmadik Birodalom és Olaszország... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld
X
Kövess minket facebookon!