hirdetes

A 6 legfinomabb muffin receptje

Puskás Rékka
Szereted a muffinokat?

3. Marcipános muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

•    15 dkg fehér marcipánmassza

•    10 dkg puha vaj

•    10 dkg cukor

•    1 kávéskanál színtelen keserűmandulaaroma

•    2 tojás

•    1 citrom

•    15 dkg finomliszt

•    1 kávéskanál sütőpor

•    1 csipet só

•    ½ dl tej

A mázhoz:

•    10 dkg fehér csoki

•    10 dkg vaj

•    3 evőkanál tejszín

A díszítéshez:

•    3 dkg vékonyra szeletelt, pirított mandula

•    6 szem koktélcseresznye, félbevágva

Előmelegítjük a sütőt 175°C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), a muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal, a marcipánt pedig 5 percre betesszük a mélyhűtőbe dermedni. A tésztához robotgéppel habosra keverjük a puha vajat, a cukrot és a mandulaaromát, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és nagylyukú reszelőn belereszeljük a dermesztett marcipánt, egy kisebb lyukú reszelőn pedig a citrom héját. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd lassú fokozatba kapcsolt robotgéppel ezt 2-3 részletbe beledolgozzuk a marcipános masszába, végül hozzáadjuk a tejet is. A kész tésztát elosztjuk a muffinsütő mélyedéseiben, majd 25 perc alatt készre sütjük őket. Amíg sülnek, megcsináljuk a mázat; a fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel. A kész keveréket levesszük a tűzről és egy-két perc kevergetéssel kihűtjük, majd 10-15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben. Amikor a kész muffinok kihűltek, a tetejüket levágjuk, hogy egyenletesek legyenek, majd rákanalazzuk a korábban robotgéppel újra átkevert mázat. Végül pirított mandulával és cseresznyével díszítjük.

hirdetes

Jó étvágyat!

4. Karamellás muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

•    10 dkg puha vaj

•    10 dkg barna cukor

•    1 vaníliarúd

•    2 tojás

•    10 dkg finomliszt

•    1 kávéskanál sütőpor

•    1 csipet só

•    3 evőkanál tej

A krémhez:

•    15 dkg barna cukor

•    2,5 dl tejszín

•    10 dkg puha vaj

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), a muffinsütő mélyedéseit pedig kibéleljük papírkapszlikkal. A tésztához robotgéppel pár perc alatt összedolgozzuk a puha vajat, a barna cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét, majd ehhez egyenként a tojásokat is. Ezután összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, és a lassú fokozatba kapcsolt robotgéppel hozzádolgozzuk a barna cukros vajhoz, végül egy kicsit a tejjel hígítjuk és mehetnek is a muffinsütőbe, hogy 15 perc alatt elkészüljenek. Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a barna cukrot és a tejszínt keverés mellett mérsékelt tűzön összefőzzük, lehetőleg egy magas teflonserpenyőben. Amikor a cukor felolvadt, további 8-10 percig takarékon forraljuk tovább vigyázva, nehogy kifusson. Ha készen van, átöntjük egy tálba és kisebb adagokban hozzádolgozzuk robotgéppel a vajat. A kész muffinok tetejét levágjuk, hogy sima legyen, majd ebből a krémből csillagcsöves habzsákból elkészítjük a díszítést.

hirdetes

Jó étvágyat!
 

Ez még mindig nem a vége, lapozz az utolsó oldalra az utolsó receptekért, és ne felejts el szavazni sem, hogy neked melyik tetszett legjobban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Keleti Ágnes

Keleti Ágnes: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Keleti Ágnes az egyik... Tovább

Segesvári csata

Segesvári csata: Segesvár a mai Románia területén található, de az 1800-as években... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Magyar Magyarország