hirdetes

A 6 legfinomabb muffin receptje

Puskás Rékka
Szereted a muffinokat?

5. Mogyorókrémmel töltött muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

•    5 dkg mogyoró

•    10 dkg finomliszt

•    1 kávéskanál sütőpor

•    1 csipet só

•    15 dkg puha vaj

•    15 dkg cukor

•    3 tojás

•    1 narancs

A töltelékhez:

•    5 dkg mogyoró

•    20 dkg Nutella

•    5 dkg puha vaj

A sütőt 175°C-ra (gázsütőn 4-es fokozat) melegítjük elő, a muffinsütő mélyedéseibe pedig papírkapszlikat helyezünk. Az összes mogyorót (tésztához-krémhez egyaránt, ami kell) teflonserpenyőben illatosra pirítjuk, majd ledaráljuk, és fele-fele arányban kettéosztjuk. A tésztához az egyik kupac mogyorót, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és hozzáreszeljük a narancs héját. Lassú robotgéppel a vajas masszába keverjük 2-3 részletben a mogyorós lisztet, aztán a megreszelt narancs levéből is 3 evőkanálnyit. A töltelékhez a másik kupac mogyorót összedolgozzuk a Nutellával és a puha vajjal. A tészta felét elosztjuk a muffinsütőben, utána mindegyik közepére kanalazunk a töltelékből, végül a maradék tésztával befedjük a kupacokat, majd 25 perc alatt megsütjük őket.

hirdetes

Jó étvágyat!

6. Sacher muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

•    10 dkg tejcsokoládé

•    15 dkg vaj

•    2 tojás

•    15 dkg cukor

•    10 dkg baracklekvár

•    15 dkg finomliszt

•    1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

•    ½ kávéskanál sütőpor

•    1 csipet só

A csokimázhoz:

•    20 dkg étcsokoládé

•    5 dkg vaj

A kenéshez:

•    3 evőkanál baracklekvár

A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlikkal a muffinsütő mélyedéseit. A tésztához a csokit a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a kihűlt vajas csokit és a baracklekvárt. A liszthez hozzászitáljuk a kakaóport, belevegyítjük a sütőport és a sót, majd ezt hozzákeverjük fakanállal a meglévő masszához. Ezután a tésztát elosztjuk a muffinsütőben, majd 25 perc alatt készre sütjük őket. Amíg sülnek, a csokimázhoz gőz fölött összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal, amikor pedig kihűlt, a hűtőbe tesszük, hogy besűrűsödjön. A kész muffinok tetejét megkenjük baracklekvárral, majd rájuk simítjuk a csokimázat, aztán hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen.

hirdetes

Jó átvágyat!

Neked melyik muffin tetszik leginkább?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyurkó-lápai-barlang

Gyurkó-lápai-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az... Tovább

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Magyar Magyarország