hirdetes

Miért a britek léptek először, mikor kezdődnek az oltások, hogyan hat ez Európára, hogyan hat ez ránk?

VN

Tegnap, azaz 2020. december 2-án hivatalosan is zöld utat kapott a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcina. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására. Biztosan sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miért nem az Amerikai Egyesült Államok az első, mikor kezdődnek majd meg az oltások, és hogyan hat a britek döntése más országokra, Európára, ránk, magyarokra? Mindent a britek vakcina döntésével, és annak következményeivel kapcsolatban!

Vakcina tudnivalók

 

Kezdődik a koronavírus elleni oltás

Mikor tegnap felröppent a hír, vegyes reakciók érkeztek. Egyesek szerint “de jó, végre, reméljük itthon is hamarosan engedélyezik”, még mások szerint, “jajj ne, hamarosan itthon is ez lesz”. Szóval a vakcina megítélése még mindig kettős, amiben persze semmi furcsa nincsen, hiszen egy 1 év alatt elkészült oltóanyaggal szemben teljesen jogosan fejezzük ki a kételyeinket, amikor az ilyen vakcinák normál esetben hosszas évekig készülnek. Mindenesetre elkezdődött, de vajon miért nem az USA-ban, vajon hogyan hat ez majd ránk? Keressük a válaszokat!

hirdetes
hirdetes

Miért nem az amerikaiak engedélyezték először a vakcinát?

Teljesen jogosan merül fel benned a kérdés, szakemberek körében is vita alakult ki, hogy vajon az USA húzta feleslegesen az időt, vagy Nagy- britannia döntött elhamarkodottan, de nézzük mi is áll ennek az egésznek a hátterében! A két ország alapvetően másként kezeli az oltásokat, más a rendszer Európában, és más az államokban. Az USA-ban olyan szabályok vannak, hogy ahelyett, hogy elfogadják a gyógyszeripari tesztek hiteles eredményeit, a forgalomba hozatal előtt az FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal USA) által újra elemzik a nyers adatokat, hogy az eredményeket validálni tudják. Európában, így a királyságokban más szabályok vannak, nem a nyers adatokat, hanem a gyógyszeripari jelentéseket tekintik mérvadónak. Ha a gyógyszeripari jelentések nem tartalmaznak semmilyen rendellenességet, akkor az engedélyt megkaphatja az adott szer, és így történt ez a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinával is. 
 

Mikor várható az engedély az USA-ban? Elkapkodták a britek? Mikor érkeznek meg az első vakcinák Nagy-Britanniába? Mikor kezdődik meg az oltás, kik lesznek az elsők? Befolyásolja-e a brit engedély más országok oltóanyag-ellátását? Hogyan hat ez Európára? Mikro várható nálunk valami? Lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szózat

Szózat: a második „Himnuszunk” ,sokak szerint funkcióját tekintve még szebb és... Tovább

Grillázstorta

Grillázstorta: igazi, magyar édesség, mely egy magas, toronyszerűen kialakított, gazdagon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek
X
Kövess minket facebookon!