hirdetes

Hosszú hétvégézz a magyar tengernél: a legjobb Balatoni programok a hosszú hétvégére

VN

Azok, akik nem figyelgetik folyamatosan az időjárás előrejelzéseket, most biztos döbbenten olvassák, hogy miért akarok én mindenkit a magyar tenger partjára invitálni ezen a hideg, és borongósőszi hosszú hétvégén. Azok viszont, akik olvasták a cikkünket a hétvégefelé Afrikából megérkező vénasszonyok nyaráról biztosan izgatottan várják, hogy milyen szuper programokat gyűjtöttem a Balaton parton. 

Hosszú hétvége a Balatonnál október 23-25

Boldog születésnapot, Kálmán Imre!- Siófok

Kálmán Imre, az Operettkirály születésének 138. évfordulóját ünneplik szülő városában, Siófokon, melynek alkalmával tematikus sétával készül az Emlékház. A megszokott és már sokak által megismert élettörténetbe ezúttal a sétákon még nem hallott részletek kerülnek bele. Ilyen például a Kálmán Imre születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. A séta 24-én, szombaton 10 órakkor lesz, találkozási pont a Tourinform iroda, a Víztorony előtt. A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Tourinform irodában személyesen, telefonon a +36-84/310-117 vagy +36-84/696-236 számon, vagy emailben az info@hellosiofok.hu címen. Valamint október 24-től egy hónapon keresztül ingyenes szabadtéri kiállítással készülnek a művész életéről, életútjáról és műveiről, melyek a Fő téren a kulturális központ előtti részen tekinthetőek majd meg.Kálmán Imre Siófok legendás szülöttje, akinek a nevéhez fűződik minden idők legsikeresebb operettjének megalkotása, pár nappal ezelőtt erről ITT írtunk néhány érdekes részletet, kis kedvcsinálónak olvassátok el!

hirdetes

Egy nap az apátságban- Tihany

hirdetes

Ebből is látszik, hogy nemcsak nyáron érdemes a Balaton partjára ellátogatni, színes, izgalmas programok tárháza várja ősszel is az érdeklődőket, és ahogyan látjuk kultúrából nincs hiány sem az északi, sem a déli parton! Egy nap az Apátságban címmel új, egész napos kulturális és gasztronómiai programmal várja vendégeit a Tihanyi Bencés Apátság 2020. október 24-én. Az érdeklődők  megismerkednek az apátság, és Tihany történetével, és betekintést kaphatnak a bencés rend hagyományaiba és mindennapi életébe. A rendezvény kislétszámú, részvételi díja 15.000 Ft, amely a reggelit és az ebédet is tartalmazza, a program 9 órától 15 óráig tart.

Lesznek még különleges túrák, gasztroprogramok, lapozzatok és mutatjuk hol, és mikor!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Füzéri várhegy

Füzéri várhegy: a Zempléni-hegységben épült a 18. században a meredek úton... Tovább

Vígszínház

Vígszínház: a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!