hirdetes

A legmenőbb retró társasjátékok, amikkel még ma is bármikor játszanánk

vd
Itt a legmenőbb retró társasjátékok listája

Folytatjuk listánkat, jönnek a legjobb retró társasjátékok!

Hotel


Minden idők egyik legjobb játéka volt. Habár alapjai ugyan azon az elven pihentek, mint a Monopoly-é, vagy a Gazdálkodj okosan! koncepciója, mégis, a Hotel egy olyan fantasztikus játék lett az évek során, hogy egyszerűen senki nem tudja elfelejteni. (Fülemben csengenek a mai napig is, ha rá gondolok, mennyi veszekedés volt abból, ki veszi meg a Residence nevű hotelt.)

Habár a koncepció azonos volt a fent említett két másik játékáéval, mégis a Hotel pusztán látványban és kivitelezésben is annyival többet tudott hozni elődeinél, hogy már csak ezért is nagy kedvenc lett emberek ezreinél. Alapvetően elmondhatjuk, hogy a gyerekek nagyon szeretik az olyan játékokat, ahol pénzzel lehet játszani. Egy abszolút stratégiai játék, ahol ügyesen kell vásárolnod és építkezned is ahhoz, hogy te nyerhesd meg a végén a játszmát. Ma már létezik belőle egy felújított verzió is, a Hotel Tycoon, ami véleményem szerint halvány árnyéka csupán az eredetinek kidolgozottságban és látványban egyarát, de akinek a kinézet mindegy, az legalább olyan jól fog szórakozni majd vele, mint a régi Hotel társasjátékkal. A játékot az MB Games gyártotta.

hirdetes

Cluedo


Az izgalmát szerintem az adta/adja, hogy egy teljesen más alaptörténetet állít a játék középpontjába. A Cluedo egy krimi/nyomozós játék, ahol elsődleges feladatunk: megtalálni a gyilkost, a gyilkosság tetthelyét és a gyilkos fegyvert. A Hasbro olyan szituációs, logikai társasjátékot hozott össze ebbe a remekműben, mely a mai napig, különböző változatokban kiemelt helyen található meg a játékboltok polcain.

Folyamatosan meg tudott újulni, köszönhetően zseniális, mégis hétköznapinak mondható alaptörténetével. Készült belőle azóta már Trónok Harcás és Agymenők szereplőire átdolgozott változat is, de az alap izgalmat a játék eredeti koncepciója adja: adott egy gyilkosság egy házban, hozzá 6 gyanúsítottal és egy még gyanúsabb tárgyal. A feladat, különböző módszerekkel kideríteni, ki volt a gyilkos, melyik szobában tette és milyen fegyvert választott hozzá.

hirdetes

Ki kicsoda?


Borzasztó egyszerű játék, melyben a feladat az, hogy kérdések alapján találd ki, hogy ki is valójában, a veled szemben ülő pontosan. A különböző kérdésekkel ki tudunk zárni embereket a táblánkról és így leszűkítve tudunk eljutni a megfejtésig.

A dolog pofon egyszerűnek tűnik, de sokszor nagyon nehezen lehetett csak kitalálni, kit is takar z előttünk ülő táblácskája. A játékot szintén a Hasbro kezdte el gyártani, ami azóta is örök érvényű társasjátékként maradt meg.
 

Te melyik retró társasjátékkal játszanál szívesen megint?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Badacsony

Badacsony: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Badacsony közülük az egyik. A... Tovább

Veszprém megye

Veszprém megye a Dunántúlon található. Személyében tisztelhetjük a Balaton északi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró
X
Kövess minket facebookon!