hirdetes

Budapest bekerült a világ 7 legmenőbb úticéljai közé 2022-ben!

ZH

Egy londoni luxus utazási magazin, a Condé Nast Traveller minden évben összeállítja a legmenőbb , legfényűzőbb és legjobb szállodák listáját. Az idei 26. kiadásba összesen 96 szálloda került be, de idén rendhagyó módon az éttermeket, a kultúrát, a közlekedést és számos más nézőpontot, ami egy utazás alatt fontos lehet. Ebből a listából került ki a legjobb hét, amiben Budapest is szerepel! 

legjobb úticélok

Belle Epoque – Budapest a kifinomult város


A Condé Nast Traveller magazin beválasztotta a minden évben meghirdetett listájára, a „Where to travel 2022 Hot list” néven ismert listára Budapestet is, ahol a legjobb 7 úticélt sorolják fel. A magazin szerint a Magyar főváros a megfelelően használta fel a Covid-szünetet, ugyanis kihasználta a megcsökkent turistaszámot. Megemlítik az UNESCO által védett budai várnegyedben történt felújításokat és építkezéseket, valamint a Habsburg-ház magyar ágának temetkezési helyét, amit a Magyar Nemzeti Galéria épületében tekinthetünk meg, mint Nádori kriptát. Írnak még a főváros egyik leghíresebb látványosságáról is, a nevezetes neoreneszánsz stílusban épült Operaházról, ami márciusban nyitott újra, az öt éven keresztül húzódó munkálatok után. De ami miatt Budapest bekerült a válogatásba az a tavaly júniusban megnyílt Matild palota, ami szállodaként üzemel. Különösen kiemelték a szecessziós ihletésű nyilvános tereit és a The Duchess Rooftop Bárt. A szállodára azt a megfogalmazást használták, hogy a Kelet Párizsa.

hirdetes

Where to travel 2022 Hot list szereplői


1.    Mexikó város


Budapest mellett helyet kapott még a listán Mexikó város és az ő mágneses vonzereje. a mindig napsütésesnek tűnő városban éppen most sok minden történik. Erős szállodai tája megerősödött a The Ritz-Carlton megnyitásával a jacarandákkal szegélyezett Paseo de la Reforma mentén. Az előkelő Polancóban a The Alest 19 elegáns szobával nyílt meg, a Casa Polanco pedig hamarosan megnyílik egy 1940-es évekbeli egykori kastélyban. A város fő zöldterülete, a Bosque de Chapultepec fogadta a LAGO ALGO éttermet, kávézót és kulturális központot, amely egy 1960-as évekbeli felújított épületben található. Az étkezési szféra is kivirágzott, a lombos La Condesa újra felkapott lett. Az Anónimoban a mexikói német séf, Klaus Mayr finom tésztákat szolgál fel, míg a Botánicóban Sergio Meza olyan ételeket kínál, mint a fenntartható forrásból származó, Malbec levelekbe csomagolt hal. A nyüzsgő Álvaro Obregón utcától távolabb fekvő Roma Norte-ban az El Parián átjáró több tucat új üzlettel nyílt meg, köztük a PCH koncepcióbolttal, amely a város legnépszerűbb női márkáit mutatja be, és a Jarillát, az előkelő szendvicseket, üveges mexikói finomságok, és natúr borokat.

hirdetes

Nézd meg kik kerültek még be a legjobb 2022-es úticélok közé!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Semmelweis Ignác

Semmelweis Ignác az "anyák megmentője”, mivel a gyermekágyi láz ellen mindent... Tovább

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: a tanúhegyek Badacsonytól a Somlóig érnek. Történetük 260... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!