hirdetes

Budapest bekerült a világ 7 legmenőbb úticéljai közé 2022-ben!

ZH
legjobb úticélok

5.    Qatar


Egyik szemével a múlt hagyományaira, a másikkal szilárdan a jövőre figyelve a kompakt Katar különbözik Öböl-menti szomszédaitól. A 2022-es labdarúgó-világbajnokság országos házigazdája rengeteg új stadiont, infrastrukturális projektet és szállodát hozott, köztük a Közel-Kelet első Banyan Tree-jét, ami azt bizonyítja, hogy Katar bízik abban, hogy a világ tovább fog jönni, ha a meccsek befejeződnek. Mert az Öböl-menti nemzetben sokkal több van, mint a sport. Az elmúlt évben Doha múzeumai és galériái Jeff Koons és Virgil Abloh kiállításainak adott otthont, Msheireb Downtown pedig ma az M7, a katari design központja. (Az I. M. Pei által tervezett Iszlám Művészeti Múzeum egy évnyi fejlesztés után 2022 végén nyílik meg.) Az alaphelyzetbe állításra szorulók az északi part felé tartanak a Chiva-Som melletti Zulal Wellness Resortba, ahol a hagyományos arab és az iszlám orvoslás jól találkozik - filozófiák léte. Dohán kívül pedig a váratlanul zöldellő Heenat Salma Farm újra összeköti az embereket a természettel a tereptől asztalig tartó étkezések, kézműves műhelyek és hangulatos sátrak révén. Ez egy sivatagi élet, de nem úgy, ahogy te ismered.

hirdetes

6.    Piemont


A feloldatlan királyság Olaszországban. Ez a büszke, csiszolt észak-olaszországi régió Toszkána és Puglia kifutását adja a déli Langhe, Roero és Monferrato területén tapasztalható fellendülésnek köszönhetően. Két játékot megváltoztató nyílás teszi elérhetőbbé az utazók számára ezeket a borközpontú területeket. A kifinomult Nordelaia egy 19. századi villa stílusos, 12 szobás átalakítása, meggyőző, friss és helyi étteremmel. Távolabb nyugatra, saját szőlőültetvényeivel és szarvasgomba-dús erdőivel körülvéve, a 39 szobás Casa di Langa terrakottavörös riff a hagyományos piemonti farmon, kortárs művészeti gyűjteményével, beleértve Ai Weiwei, Sean Scully, és Carla Accardi.

hirdetes

+1 Maine, USA


Az igazi észak (kelet). A Momentum már egy ideje épül Maine környékén, de 2021 volt az év. Ez részben a természetbarát projekteknek és a kényelmes éjszakázási helyeknek köszönhető, amelyek nem korlátozódnak a tengerpartra. Az olyan új ösvények, mint a Great Circle Trail és a Bold Coast Scenic Bikeway elérhetőbbé tették a zord 100 mérföldes vadon és Downeast területeket. Északon az Under Canvas első keleti parti előőrse és az újragondolt független butik, a Claremont az Acadia Nemzeti Park 26 csúcsát nyitotta meg egy nagyobb utazási sorozat előtt, míg a frissen megnyíló Captains Collection a klasszikus Kennebunkportot minden eddiginél relevánsabbá tette.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Miskloc

Miskolc városa az ország keleti felének 2. legnagyobb települése. Híres részei: Lillafüred... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!