hirdetes

Budapest bekerült a világ 7 legmenőbb úticéljai közé 2022-ben!

ZH
legjobb úticélok

2.    Isztambul


Az ikonikusan újjászületett Isztambul is felkerült a 2022-es listára! 15. századi Nagy Bazárja és jól megőrzött bizánci építészete – iszonyatosan sok újdonság van most Isztambulban. Az évek óta folyamatban lévő jelentős városmegújítási erőfeszítések látnak napvilágot, mint például a Beyoğlu Culture Road, egy sétaút, amely összeköti a város néhány legnagyobb látnivalóját, köztük a hatalmas, újonnan elkészült Taksim mecsetet és az Atlas mozit. , valamint a Galataport, egy új kulturális központ a Karaköy negyedben, amely fényes körutazási terminálként debütált éttermek és üzletek mellett. A város szállodai élete lépést tart az olyan nagynevű nyitásokkal, mint a vízparti Mandarin Oriental Kurucesme-ben és az újragondolt Four Seasons Sultanahmetben. A jelen soha nem volt izgalmasabb Isztambulban.

3.    Madrid


Madrid a kasztíliai csillag. Madrid egy ideje már  Barcelonát szorongatja a városi vonzerő miatt, de idén a spanyol főváros túlszárnyalta katalán testvérét. Számos nagy horderejű nyílás, köztük a Four Seasons és a Rosewood Villa Magna, kifinomult tömeget vonz a lombos Salamancába. Aztán ott van az étel, amely túlmutat a rocksztár helyi séf, David Muñoz sokféle ízén, és olyan globális jegyeket hoz, mint a kiváló japán helyszín, a Zuma, és az afrikai kontinens ízei Aarde-ban. És az öröklés végső ráncolásaként az UNESCO bejelentette, hogy Madrid uralkodói, központi Retiro parkja csatlakozott a védett helyek listájához.

hirdetes

4.    Szaúd-Arábia


Szaúd-Arábia már régóta rejtély a világ nagy részének, időkopott romjai, szent vallási helyszínei és csillogó városai nagyrészt tiltva vannak. Bár a világjárvány késleltette a Királyság azon terveit, hogy megnyitja az országot a globális turizmus előtt, 2021-ben soha nem látott érkezési és figyelemi hullám volt. A lenyűgöző új szállodák, mint például a Habitas AlUla, változatos dizájn szellemiséget adnak egy olyan éteri célponthoz, amely már tele van olyan eseményekkel, mint a Desert X művészeti kiállítás. Diriyah történelmi fővárosa, közvetlenül Rijád mellett üdvözölte az ország első biennáléját, és hamarosan megtekintheti a Michelin előőrseit is. -szerepeltek olyan nehézsúlyúak, mint Bruno és Hakkasan. Dzsiddában, a Vörös-tenger csábító városában és Makkah szent városának kapujában szállodai fellendülés zajlik – a furcsa House Hotel Jeddah City Yard megnyitóját egy csillogó Shangri-La követte, és hamarosan megjelenik a The Jeddah Edition. . Kevés olyan hely van a bolygón, ahol a múlt és a jövő ilyen látványosan ütközik.

hirdetes

A Cikk folytatódik a következő oldalon!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

Kiss Ernő

Kiss Ernő: Eleméri és ittebei Kiss Ernő honvéd altábornagy, az aradi vértanúk egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!