hirdetes

Angol futball idén

Pi
Angol bajnoki körkép

Nem a 'Pool éve az idei

A Liverpoolról már esett szó a cikk első felében. Ugyan nem került megemlítésre, de ez az a csapat, melyben megvan a győztes mentalitás, a dicső múltja okán. A 90-es években nem sikerült kiugró eredményeket elérnie a klubnak, azonban Michael Owen, Steven Gerrard jövetele jelezte: lassan, de biztosan beköszönthetnek az arany évek Liverpool vörös érzelmű felébe is. UEFA kupa győzelmet, majd Rafa Benitez vezetésével BL sikert hoztak a 2000-es évek, azonban az angol első helyhez valami kicsi mindig hiányzott. Hol egy legendás menedzser teljes térhódítása (Ferguson), hol orosz milliárdok (Chelsea), hol  egy szimpatikus kis csapat nagy története (Leicester) volt az, ami megakadályozta, hogy kiköthessen a Mersey folyó partján a Premier ship. A változáshoz egy karakán és karakteres német edző, Jürgen Klopp kellett. A modern futball megtestesítőjeként felforgatta az Anfield Road-ot és Angliát is. Először a Citynek még sikerült megakadályoznia a bajnoki cím ünneplését Liverpoolban (BL győzelem Madridban- nem rossz idény az sem!), azonban tavaly már nem lehetett ellenállni a vörösöknek, akik az egyiptomi Salah vezetésével szinte minden rekordot megdöntve megnyerték a bajnokságot, rég nem látott büszkeséget okozva az értük rajongóknak.

hirdetes
Az idei évben furcsa mód, a tavalyi év sikeri miatt azonban nem jön ki a lépés. Sérüléshullám, akadozó gólok, nem működő „gegenpressing”- idén nem lesz címvédés Angliában.

hirdetes

Aki még megakadályozhatta volna a City-t: A Chelsea, de a londoni kékeknél pont mostanában volt edzőváltás, amely az idei szezonra minden bizonnyal már nem fejtheti ki hatását az arany éremért folytatott harcra. A Leicester ugyan idén is végtelenül szimpatikus, de hosszú távon nem veheti fel a sokkal magasabb euró halommal a versenyt. Véleményünk szerint az idény végén a BL indulás meglehet még.
A Totthenham pedig idén is nagyszerű kontracsapat, de mint ilyen, annak nehezen megy a játék, akkor, ha támadni kell. Hiába Mourinho One Man Show-ja, a pálya széli események nagyon ritkán rúgnak gólt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A kőszívű ember fiai

A kőszívű ember fiai, Jókai Mór 1869-ben megjelent regénye, amelyben az író az... Tovább

Tisza-tó

Az ország harmadik legnagyobb tava. Nem annyira mély, sok helyen lápos. Nagy része a... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport