hirdetes

Angol futball idén

Pi
Angol bajnoki körkép

Konklúzió az idei évről

Akinek nincs esélye megakadályozni a City-t: A West Ham és az Arsenal. Furcsa dolog kettejüket párba állítani, hiszen míg a West Hamban nincs meg a bajnok mentalitás, addig az Arsenalban megvan. A tabella nem hazudik: a kalapácsosok idén jobbak, mint az ágyúsok. Azonban a sokat emlegetett bajnok mentalitás hiánya, illetve a tetemes meglévő ponthátrány (és a sokszor botrányosan gyenge futball) azt vetíti előre: idén sem kerül Londonba a bajnoki trófea.

Az idei PL leginkább kedvelt színfoltját a Liverpool-Mancester-Leeds ipari háromszög fehér részén kell keresni. A Leeds United hosszú idő után feljutott a Championship-ből és a világ egyik legjobb, legfelkészültebb edzőjével igencsak élvezhető produkcióval kényezteti el a szurkolóit. Bátor futballt játszik a csapat, aki inkább kikap 4-3-ra, mint kihúzza a meccset egy ócska 0-0-al. Több ilyen kellene a mai futballba!

hirdetes

Ez a helyzet tehát Angliában manapság futball fronton. Persze most még beszélhetnénk a kiesőkről is- Fulham, West Brom, Sheffield United-, de ezek a klubok az úgynevezett liftező klubok, melyek egy évet itt, egy évet pedig ott töltenek el. Idén már korán eldőlt, hogy valószínűleg ez a három alakulat búcsúzik a legjobb húsz csapat közül. Nagy összegben lehetne fogadni, hogy 2-3 éven belül visszakerülnek oda. Ez az ő sorsuk. A sokat emlegetett bajnok mentalitás, Illetve ennek  hiánya jelen esetben.

hirdetes

Zárszóként még megemlíthető-bár ez nem angliai, mind inkább globális probléma-, hogy a sokat emlegetett „bajnok mentalitást” egy dolog pótolhatja. Történelmet ugyan nem tud venni, azonban jelenkori sikereket annál inkább. Ez pedig a pénz. A City-t ez hajtja, a pénze írja a történelmét. Pár évtized múlva már neki is dicső lesz a múltja -már ha addig nem zárul el a pénzcsap. Addig azonban marad egy újgazdag klub, mely jelenkori sikerivel kovácsolja a bajnoki státuszát. Meg a pénzzel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hévízi tó

Hévízi tó: földrajzi értelemben vett hungarikum. Egészen hihetetlen adatokkal bír: napi... Tovább

Egri csillagok

Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport