hirdetes

A magyarok kedvence: Boci csoki

GE.
Boci csoki

A vállalkozás Szerencsi Csokoládégyár, majd Szerencsi Édesipari Vállalat néven működött tovább, miután a második világháborút követően, 1948-ban államosították.
Jelentőségét jól mutatja, hogy az 1960-as években a gyár az összes csokoládétermék közel egyharmadát állította elő.
Szerencsen az 1970-es évek közepén 2400 embert foglalkoztatott és évente 18 000 tonna árut állított elő.

Az 1991-es politikai és gazdasági változásokat követően az üzemet privatizálták, és azóta a svájci Nestlé tulajdonában van.

A tulajdonosváltást követően megalakult Nestlé Hungária Kft. új, jellegzetes zöld csomagolást fejlesztett ki a Boci csokoládé számára. Ez a csomagolás nemcsak a színét változtatta meg, hanem teljesen eltüntette a hegyekben legelésző Boci felismerhető formáját is, amelyet szinte teljesen felváltott a logó és a csokoládé változat a csomagoláson

hirdetes


Egy másik módosítás az volt, hogy a "Boci" nevet kivéve minden más elemet eltávolítottak a logóból. Bár a betűtípus megegyezett a korábbi "Szerencsi tej" változattal, jelentősen felfrissült. A korábbi "Szerencsi tej" barna színárnyalatát továbbra is használták. Az írás egy domboldali ihletésű ívvel egészült ki, amely némileg az eredeti csomagolást idézi. A logóhoz az új "Minden Boci" szlogen is társul.

2015-ben a Nestlé Hungária több szempontból is újdonságokat indított el a csoki révén, mivel a márka a Boci bevezetésével visszatért a gyökereihez.

hirdetes
Ezen kívül az idei évtől kezdve új receptúrát használnak a Boci csokoládék készítéséhez.
Egy kitérő után, visszatérve a forráshoz.

Ugyanakkor folyamatos tartalmi fejlesztések és új termékfajták bevezetése is történt, így nem csak az esztétika változott időről időre. A Boci négy évvel később kiérdemelte a legnagyobb márkáknak járó Superbrands díjat.

A Boci csokoládé, legalábbis abban az értelemben, hogy nem Magyarországon gyártják, több mint 15 éve nem teljesen magyar. Azóta a Nestlé átszervezte regionális tevékenységét, 2004-ben pedig úgy döntött, hogy a csokoládégyártást Csehországba helyezi át. Természetesen ez nem csökkentette a csokoládé vonzerejét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Szent István Bazilika

Szent István Bazilika: Budapest első számú temploma, mely a Belvárosban áll. A budapesti Szent... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar
X
Kövess minket facebookon!