hirdetes

A The New York Times szerint ezt a 10 dolgot mindenkinek tudnia kell a Pfizer covid vakcinával kapcsolatban

VN
Mit kell tudnia  covid vakcináról?

Ki juthat Pfizer covid vakcinához?

A vírus jelenlegi terjedésének sebességet nézve egyre sürgetőbb, hogy minél előbb covid vakcinához jussunk, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy más nem állíthatja meg a vírus terjedését. A Pfizer vezérigazgatója elmondta, hogy az év vége előtt 30–40 millió adag vakcina készülhet el, ami elegendő ahhoz, hogy 15–20 millió ember kapjon koronavírus elleni oltást, majd három héttel később egy emlékeztetőt. Hogy pontosan ki lesz jogosult a kezdeti dózisokra, még nem dőlt el, de valószínűleg azok a csoportok élveznek majd elsőbbséget, amelyek nagyobb fertőzés kockázatának vannak kitéve, vagy amelyek jobban ki vannak téve a vírusnak. Ez magában foglalhatja az egészségügyi dolgozókat, valamint az idősebbeket és azokat, akiknél olyan kockázati tényezők vannak, mint az elhízás vagy a cukorbetegség. Ezt követően akár évente akár 1,3 milliárd adagot is gyárthatnak, persze ez még mindig nem fedi le az egész Föld oltóanyag igényét.

hirdetes

Mikor lesz a Pfizer covid vakcina mindenki számára elérhető?

A másik nagyon jó kérdés, hogy mikor juthatunk mi is hozzá a vakcinához? A vakcinát év vége előtt engedélyezhetnék bizonyos magas kockázatú populációk számára, de ez csak akkor történne meg, ha minden a tervek szerint alakul, és nincsenek előre nem látható késések, ugyanis hamarosan szeretnék elindítani az engedélyeztetési eljárást.

hirdetes

Működni fog az időseknél a Pfizer covid vakcina?

Korai klinikai vizsgálatok szerint az idősebb emberek gyengébb immunválaszt produkálnak a koronavírus vakcinákkal szemben, így kérdsé, hogy hogyan hat majd rájuk az újonnan kifejlesztett vakcina, Bár az eddigi eredmények nem árulják el, hogy az idősebb emberek erős védelmet kapnak-e az oltással szemben, a Pfizer és a BioNTech klinikai vizsgálatának mintája 65 évesnél idősebb embereket is tartalmaz, így végül megadja majd erre a kérdésre is a választ. 
 

És mi a helyzet a gyerekekkel, van másmilyen covid vakcina is? A következő oldalon válaszolunk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bodrogzug

Bodrogzug: A Tisza és a Bodrog által közrefogott ártéri síkság, amely rendszeresen víz alá... Tovább

György-nap

György-nap (április 24.):Hazánkban  anno igencsak jelentős ünnepnek számított. György... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar
X
Kövess minket facebookon!