hirdetes

A The New York Times szerint ezt a 10 dolgot mindenkinek tudnia kell a Pfizer covid vakcinával kapcsolatban

VN
Mit kell tudnia  covid vakcináról?

Működni fog a gyerekeknél a Pfizer covid vakcina?

Egy másik kérdéses csoport a gyerekek csoportja, hiszen nekik is máshogyan működik a szervezetük, hatni fog rajtuk a koronavírus vakcina? A Pfizer és a BioNTech által lefolytatott teszt kezdetben 18 éves vagy annál idősebb emberek számára volt nyitva, de szeptemberben megkezdték a 16 éven aluli tinédzserek bevonását is, így hamarosan erre a kérdésre is választ kapunk. 

A Pfizer covid vakcina amerikai propaganda?

Egy vasárnapi interjúban Kathrin Jansen, a Pfizer vezető alelnöke, az oltások kutatásának és fejlesztésének vezetője azt mondta: "Soha nem voltunk részesei a Warp Speed programnak", hozzátéve: "soha nem vettünk el pénzt az amerikai kormánytól, vagy bárkitől. Hétfőn a Pfizer szóvivője tisztázta, hogy a vállalat részt vesz a Warp Speed operációban, mint potenciális koronavírus elleni vakcina szállítója. A történethez hozzá tartozik, hogy a a nemzetközi egészségügyi szervezetek már régóta használják az ilyen piaci garanciákat, hogy ösztönözzék a profitszerzéssel foglalkozó gyártókat oltóanyagok szállítására a fejlődő világba.

hirdetes

Vannak más covid vakcinák is?

Természetesen nem csak egy gyógyszerfyártó cég dolgozik covid vakcina kifejlesztésén, hiszen ez most egy globális probléma, így több nagy gyár, laboratórium is dolgozik a megoldásán. Jelenleg 10 másik vakcina van a késői stádiumban az egész világon. A Moderna például késői stádiumban van egy saját RNS-vakcinával, és más RNS-vakcinákkal korai klinikai vizsgálatok folynak Kínában, Angliában, Indiában, Szingapúrban, Dél-Koreában és Thaiföldön. És ha jobban belegondolunk, a koronavírus vakcinák széles körű sikere óriási hasznot jelentene a világ egészségének, mert a Pfizer és a BioNTech önmagában nem képes kielégíteni a teljes igényt.

hirdetes

Akkor nem kell maszkot viselni?

Fogadjunk, hogy a te fejedben is megfogalmazódott ez a kérdés, amire egyértelmű a válaszunk: DE, KELL MASZKOT VISELNI! A legtöbb szakértő szerint akkor is, ha a vakcina széles körben elérhető, további intézkedésekre, például maszkokra lesz szükség, amíg a közegészségügyi veszély nem szűnik. "Ez nem helyettesíti a higiénés intézkedéseket - ez kiegészíti a higiénés intézkedéseket" - mondta Dr. Paul Offit, a Pennsylvaniai Egyetem professzora és az FDA oltási tanácsadó testületének tagja.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapítottál, mely azóta  Magyarország egyik... Tovább

Solymári-ördöglyuk

Solymári-ördöglyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar
X
Kövess minket facebookon!