hirdetes

5 eldugott budapesti park, ahol élvezheted a (kora) tavaszi napsütést

VN

Végre látni a fényt az alagút végén, azaz megjelentek az első, a tavasz eljövetelét hirdető tavaszi fénysugarak.  Ennek apropóján pedig mutatunk nektek néhány eldugott budapesti parkot, ahol nyugodtan élvezhetitek a napsütést egész tavasszal, és nyáros is!

Különleges eldugott budapesti parkok

Eldugott budapesti parkok: Zuglói Japánkert

A Zuglói japánkert egyenesen egy másik kontinensre repít bájos küllemével, és különleges növényeivel. Amilyen egzotikus ez a hely, olyan kevesen ismerik, pedig nagyon is megéri tavasszal itt sétálgatni, a növényekben gyönyörködni, élvezni a napsütést, és beszippantani a növények által tisztára szűrt, friss levegőt. A legenda szerint még a japán Takamacu herceg és felesége is megfordultak itt, ezt mi nem tudhatjuk, de azt tudjuk, hogy tényleg Távol-Keletet idézi a hangulat a 3000 négyzetméteres parkban. Cím: 1149 Budapest, Kövér Lajos utca 1.

Eldugott budapesti parkok: Szenes Hanna park

Ez az eldugott budapesti park csak szerintünk nagyon hangulatos, és különleges? A 7. kerületben található, mi az Oktogontól szoktunk ide elsétálni, mindössze 10 perc a táv. A séta közben szeretjük felfedezni a különleges épületeket, a boltíveket, ablakokat, ajtókat, és a különböző fényekben megcsodálni a tájat. A Szenes Hanna park Rózsa utca és Jósika utca kereszteződésének apró zugában található. Bár apró kis parkról beszélünk, annál különlegesebb. A névadója ugyanis nem más, mint Szenes Hanna magyar költőnő, aki mindössze 23 évesen vonult be a történelembe nem mindennapi bátorságával a II. világháborús brit ejtőernyősként. Rá emlékezik egy Kolodko Mihály miniszobor, és egy idézettel ellátott kő is. 

hirdetes

Eldugott budapesti parkok: Károlyi kert

A Károly Kert az egyik kedvenc Budapesti parkom, ami mindig felüdülést nyújt a nyüzsgő főváros kellős közepén. Szó szerint egy kis zöld pihenőhely a város középpontjában. Rége a Múzeum kertjét használtam tavaszi D-vitamin kúraként, a városban bolyongva, de amióta megismertem a Károlyi kertet, csak oda járok. Egy kicsit el van dugva, de van benne szökőkút, sok-sok pad, játszótér, sőt még könyv cserepont is, és Poket zsebkönyv automata, a bejáratánál pedig egy nagyon jó kávézó található. Plusz tipp: nem messze van a Petőfi irodalmi Múzeum!

Eldugott budapesti parkok: Filozófusok kertje

Nemrégiben írtam már nektek a Filozófusok kertjéről, ami a Gellért-hegyen található, de kicsit nem ott, ahol a Citadella, nem a legtetején. Sokkal egyszerűbben fel lehet ide jutni, és nagy tömegre sem kell számítani, ráadásul a kilátás is csodálatos, és még Budapest egyik legszebb szobrát is megcsodálhatod, Buda királyfi és Pest királykisasszony találkozásának szobrát itt: Kilátókő szobor.

hirdetes

Eldugott budapesti parkok: Gül Baba türbéje

Egy másik nagy kedvenc helyem, ami szintén nem is kicsit egzotikus! Budapesten sok olyan hely van, ami a török megszállás alatt épült, anno nem örültünk neki, de most csodáljuk. A 16. századi sírkápolna a Rózsadombon található, a kilátás csodás, és maga a hely is. Gül Baba harcos muszlim szerzetes volt, neve annyit tesz, Rózsa apó. Rengeteg rózsa veszi körül, nemrégiben egy nagyszabású felújításon esett át. Mellette található Budapest legmeredekebb és egyben legcsodásabb kis utcája is, amiről bővebben itt olvashattok: Gül baba utcája.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Üvegfal jelentése

Az üvegfal a legtöbb esetben irodaházakban, középületekben kerül telepítésre, és a... Tovább

Gödöllő

Gödöllő:  Gödöllő város Pest megyében, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!