hirdetes

10+2 Izgalmas múzeum Magyarországon

Bartók Vivien, ZH

Összeszedtem 12 nagyon szuper múzeumot az országban, amelyekre korántsem illik az unalmas jelző, sőt! Ezekben a múzeumokban garantáltan jól fogsz szórakozni és rengeteg érdekes dolgot találsz!

Elképesztően izgalmas múzeumok Magyarországon

Sokszor tanácstalanok vagyunk a belföldi programokat illetően, pedig akad belőle bőven. Ezúttal a legkülönlegesebb egyben izgalmasabb múzeumokból szedtem össze Nektek egy toplistát, amit mindenképp meg kell egyszer látogatnod! Akár családdal, akár baráti társasággal, de még egyedül is jó szórakozási lehetőségek egytől egyig. Mutatom is a 12 múzeumból álló listát!

1. Város a város alatt

Helyszín: Eger

A város a város alatt egy többszintes hatalmas földalatti világ. Története a Fenessy György által építtetett érseki palotához kapcsolódik. Ennek építésekor a riolit tufa kibányászásakor jött létre ez a 4 kilométer hosszú pincerendszer a város alatt. Itt tárolták a Gyöngyöstől Munkácsig terjedő borvidékből származó borok dézsmáját. A 80-as években az előtte megrogyott falakat vasbeton szerkezettel erősítették meg. A pincében egy 45 perces séta közben ismerhetjük meg a pince múltját, betekintést kaphatunk a szőlőtermelésbe, borkészítésbe.

hirdetes

Emellett egy időalagút is található a város alatt elnyúló pincében, ahol egy időgép segítségével a múltba repülhetünk, majd szemtanúi lehetünk Eger történelmi eseményeinek, amelyekről még az egriek sem hallottak mind.

2. Láthatatlan kiállítás

Helyszín: Budapest

A láthatatlan kiállítás egy utazás az ismeretlenbe, egy láthatatlan világba, ahol az érzékszerveinkre hagyatkozva megtapasztalhatjuk milyen érzés a legfőbb érzékünk, a látásunk nélkül létezni. Ezen a felettébb érdekes kiállításon látássérültek, avagy vakok kisírik a látogatókat. Megtanulhatjuk, hogyan tájékozódnak a vakok és miképp élik mindennapjaikat, továbbá azt, hogy a látásunk nélkül is lehet szép és teljes a világ.

hirdetes

Ez a kiállítás arra is megtanít miképp segíthetjük gyengén látó társaink életét.

A kiállítás először 2007-ben nyitotta meg kapuit a vendégek számára és azóta is Budapest egyik leglátogatottabb programja. Lehetőségünk van többek között láthatatlan olasz vagy indiai vacsorára, láthatatlan tréningre, de láthatatlan masszázsra, akár láthatatlan borkóstolóra is.

A következő oldalon folytatódik a különleges múzeumok felsorolása, lapozz és nézd meg a többi érdekességet is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma. A múzeum első sorban kortárs művészeti... Tovább

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!