hirdetes

10+2 Izgalmas múzeum Magyarországon

Bartók Vivien, ZH
Elképesztően izgalmas múzeumok Magyarországon

3. Flipperkiállítás

Helyszín: Budapest

Magyarország első és Európa legnagyobb folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása, ahol megismerkedhetsz a XIX. század flipper elődeitől a jelenkorban legmodernebb flipperekig. Betekintést nyerhetünk a flipperek történelmébe.

Több mint 130 kipróbálható gép közül válogathatunk és újra átélhetjük gyermekkori élményeinket, tárlatvezetés mellett.

Az, ahogy a fényesen csillogó masinákból próbáljuk kihozni a maximumot még felnőtt fejjel is mosolyt csalhat az arcunkra. A gyűjtemény múzeumképpen 2014. április 10-én nyitotta meg kapuit a szórakozásra vágyó vendégek előtt.

4. Csokoládé múzeum

Helyszín: Budapest

Százéves csokoládékészítő boltos eszközöket, régi csokoládégyárosok termékeit, csomagolásait tekinthetik meg az idelátogatók, ezután saját csokoládét készíthetnek. Egy korabeli film segít a csokoládé történetének megismerésében, eközben ínycsiklandó csokoládékat kóstolhatunk. Mindezek után egy előadást hallhatunk a csokoládéról. Látogatásunk befejezéseképpen a mintaboltból kedvünkre válogathatunk finomabbnál-finomabb csokoládék közül.

hirdetes

A környékbéliek által csokoládé palotának nevezett épület nemesi vadászkúriának épült 1902-ben. Az épületet az önkormányzat 1998-ban értékesítette, mert már nem felelt meg céljaiknak.

hirdetes

Ezután az épületet Farkas Elemér vásárolta meg és alakította ki itt ezt a csodálatos múzeumot. 2008 óta várja látogatóit a Csokoládé Múzeumi Kiállítás.

5. Unicum Ház

Helyszín: Budapest

Mindenki számára ajánlom ezt a csodálatos kiállítást, azoknak is, akik nem szeretik az Unicumot, esetleg az alkoholt, mivel mindenki számára érdekes lehet. A túra egy filmvetítéssel kezdődik, amely bemutatja a Zwack család és a gyár történetét.

Ezt egy kiállítótér követi, ahol különleges tárgyakat láthatunk, mint például: a legrégebbi Unicumos palack, különleges képeslap, amely az I. világháború idejéből való, de ezek mellett az Unicum történetét is megismerhetjük.

A régi lepárlót és pincét is meglátogathatjuk, amely 1892-ben épült és azóta is ott készül az Unicum. 100 évnél is idősebb lepárló készülékeket, illatos gyógynövényeket, de óriási kőkorsókat is láthatunk itt. A látogatás során természetesen Unicum kóstolására is van lehetőség.

Érdekel további izgalmas múzeum Magyarországon? Lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aulich Lajos

Aulich Lajos:  Aulich Lajos honvéd vezérőrnagy, az 1848–49-es forradalom és... Tovább

Anonymus Szobor

Anonymus Szobor: Anonymus, vagy Bele Regis Notarius, az egyik magyar király jegyzője és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!