hirdetes

10+2 Izgalmas múzeum Magyarországon

Bartók Vivien, ZH
Elképesztően izgalmas múzeumok Magyarországon

6. Sziklakórház

Helyszín: Budapest

A Sziklakórház egy rejtélyekkel teli, egyedülálló múzeum, amit nem érdemes kihagyni! A látogatók betekintést nyerhetnek a szükségkórház második világháborúban és az 1956-os forradalom során betöltött szerepépe és hidegháborús bunker történetébe, mindemellett az atomfegyverek egykori és mai fenyegetését is megismerhetik. A múzeumnak hála a látogatók visszatekinthetnek a régmúlt történéseibe.

A mobiltelefonok nem működnek odabent, így lehetőség nyílik kiszakadni rohanó világunkból és elidőzni a múltban. Ha ellátogatnak ide egy történelemhű túrán vehetünk részt, ahol túravezető segíti utunkat.

7. Houdini ház

Helyszín: Budapest

Nem csak a bűvészet kedvelőinek és művelőinek való kiállítás, hanem mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel a téma. A Houdini ház minden idők egyik legnagyobb szabadulóművészének, Harry Houdininek állít emléket, aki egyébként magyar származású.

hirdetes

Az állandó kiállítás Európa legnagyobb Houdini tárlata. A látogatók megtekinthetik Harry Houdini nevezetes tárgyainak gyűjteményét pl. a bilincseit és személyes levelezéseit.

Mindemellett bűvészműsorral és interaktív élményekkel gazdagohatnak az idelátogatók. 

8. Mikrocsodák Múzeuma

Helyszín: Szentendre

A mikrocsodák Múzeumában 15db, az egész világon egyedülálló alkotást láthatnak az idelátogatók. Mindegyik alkotás egy légmentes búrában elhelyezve, állványon, mikroszkópon keresztül látható. Anyagukat tekintve aranyból, egyéb különlegességekből készültek, mint például pókháló, félbevágott rizsszem...

Minden egyes művön mintegy fél évet dolgozik Mykola Syadrysty, az alkotó és mindegyik mikroszkóp alatt készült. Az összes munka egyéni üzenetet hordoz.

hirdetes

A múzeum mindenképpen egyedülálló és felettébb érdekes is egyben, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni, aki ellátogat ide.

9. Museum of Sweets and Selfies

Helyszín: Budapest

Museum of Sweets and Selfies egy olyan hely, amely megpróbál édességet és vidámságot csempészni. Ez Európa első édesség- és szelfimúzeuma. A 2 szinten elterülő létesítményben olyan díszletek között készíthetünk egyedi fényképeket magunkról és egymásról, melyeknek csak a képzeletetek szabhat határt!

11 különböző teremmel és még ennél is több installációval vár a múzeum.

Garantáltan szuper és minden szemet megtévesztő fényképeket lehet itt készíteni. Mindemellett az édesszájúakat élménycukrászda is várja.

Nem találtad meg a tökéletes kirándulóhelyet? Lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ősi bútorunk, a szuszék

Ősi bútorunk, a szuszék: Deszkából összeállított vagy vesszőből font és sárral... Tovább

Terror Háza

Terror Háza: Budapest egyik legmegindítóbb múzeuma, melyet évente több százezer magyar és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!