hirdetes

Így különböztetheted meg az allergiát és a koronavírust!

Bartók Vivien

A májussal együtt, az allergiások egyre nehezebben fogadják a jó időt és a gyönyörűen virágzó növényeket. Azonban sokan hajlamosak összetéveszteni az allergiás tüneteket a koronavírussal járó panaszokkal. De mégis hogyan különböztethetjük meg? Mikor érdemes szakemberhez fordulni? 

Hogyan különböztethető meg a koronavírus és az allergia?

Megkezdődött az allergia szezon!

Rengeteg kérdést láttam az allergiával kapcsolatban, ugyanis sokan összetévesztik a koronavírus tüneteivel. A koronavírusos fertőzöttek száma a számításoktól eltérően, továbbra is napról-napra emelkednek. Viszont ezzel együtt az allergia szezon is megkezdődött, ami némiképp hasonló tüneteket produkál, mint a koronavírus. De mégis hogyan különböztetjük meg? Mikor érdemes tesztet csináltatni?

Koronavírusos vagyok vagy allergiás?

Leginkább most a virágpor, a pollen, a parlagfű, és a szénanátha jelent tavasz végétől egészen szeptemberig problémát. Az említett allergiák szintén a légutakat érintik, csakúgy mint a koronavírus.

Míg az allergiák általában orrfolyással, orrdugulással, száraz köhögéssel, tüsszentéssel, torokviszketéssel és esetenként könnyes szemmel járnak, addig a koronavírus tünetei ennél jóval súlyosabbak az esetek többségében.

hirdetes

A koronavírus tünetei között valóban szerepel a száraz köhögés és a nehéz légzés, de emellett magas lázzal, illetve az érzékszervek nem megfelelő működésével (szagló és ízlelő funkciózavar) párosulnak. A nehéz légzést nem az orrdugulás, hanem a magas láz következtében felborult hőháztartás és a gyengülő immunrendszer okozza.  

Nyáron a napallergia és a napszúrás is okozhat, melyek közül az utóbbi szintén hőemelkedéssel jár. Ezesetben 1-2 nap fejfájás és gyengeség is bekövetkezhet, de amennyiben nem múlik, érdemes szakemberhez fordulni.

Érdekelhet: Vírusmentes lakás 5 lépésben!

Mikor forduljak szakemberhez?

Jelenleg nem igaz, hogy „ha rosszul érzed magad fordulj orvoshoz”, ugyanis nem minden esetben fogadnak az enyhítések ellenére sem az orvosok. Ez teljesen érthető, hiszen a probléma nem lett megoldva, a napra pontosan megírt „tetőzés” következtében sem kezdett el csökkenni a megbetegedések száma. Az egészségügyben dolgozók kemény és lelkiismeretes munkát végeznek, de az ő kapacitásuk sem végtelen. Éppen ezért, ha a koronavírus tünetegyüttesét tapasztaljuk feltétlen forduljunk orvoshoz, de enyhébb, allergiára utaló tünetek esetén a szükséges gyógyszereket kiváltva próbáljuk enyhíteni. Valamint minden esetben pihenjünk és legyünk tekintetek mások egészségére is.

hirdetes

Fontos a megelőzés!

Hord helyesen a maszkot, valamint tisztítsd szakszerűen használat után. Emellett pedig erősítsd az immunrendszered a megfelelő vitaminokkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

Gyulai Almásy-kastély

Gyulai Almásy-kastély: Gyula egyik legpatinásabb épülete. Az Almásy-kastély épülete számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!