hirdetes

Szellemkastély hazánkban – ide érdemes ellátogatnod, ha borzongásra vágysz ősszel

TK, ZH

Magyarországon is számos olyan hely megtalálható, ami hátborzongató múlttal rendelkezik. Ezek közül pedig a legtöbbet kísértetjárta helyként tartják számon. Ősszel ugyanakkor egyre többen kezdenek el érdeklődni az ilyen épületek iránt – ha Te is közéjük tartozol, ismerd most meg A balatonedericsi Fekete-kastély történetét!

Fekete-kastély

A különös kastély ősszel elképesztő látványt nyújt, hiszen a körülölelő színes növényzet mellett az omladozó falakon látszik, hogy az idő múlása megtöltötte melankóliával – története mégis hátborzongató. Már neve is baljósan cseng – Fekete-kastély. De mi is történt itt amire az idő próbál fátylat borítani?


A Balatontól nem mesze elhelyezkedő kastélynak már a neve is hátborzongatóan csenghet, és ekkor még nem is hallottuk rémisztő történetét. Eközött a kettő között mégsem húzható különösebb párhuzam, legalábbis az elnevezés eredetét tekintve. Az épület ugyanis még fénykorában a fekete jelzőt vagy sötét tetőcserepeiről, vagy a már említett színre mázolt ajtajairól, ablakairól kapta.


Mégis, az épület egyre jobban illeszkedett története kapcsán is nevéhez…

hirdetes


A Fekete-kastély múltja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hirdetes
 
 

Németh Henrietta (@nemeth.henrietta) által megosztott bejegyzés


A kastély, mely a Balaton északi partján helyezkedik el több öngyilkosságot és gyilkosságot is történetébe foglal. 


A balatonedericsi épület a 1700-as években épület, a Nedeczky család birtokában, akiket egészen a 13. századig vissza lehet vezetni családfa alapján. A baljós hangulat elöljárójaként a tulajdonost, Nedeczky Istvánt az 1800-as években egy fegyveres felkelés szervezéséhez köthetően halálra ítéltek – ezáltal az épület új lakója öccse, Nedeczky Jenő lett. Végül a vásárlás 1864-ben történt meg, eközben ugyanakkor az eredeti tulajdonost, Istvánt, Deák Ferenc unokaöccseként a halál helyett csupán börtönbe zárták, ahonnan az épület eladása után 3 évvel szabadulhatott.


A gyülekező sötét fellegek 


Mégis a sötét fellegek ténylegesen a 20. század elején kezdtek el gyülekezni az egyébként nyugodt épületben. Ekkor sorra történtek a tragédiák, halálesetek formájában. 

 

Cikkünk még nem ért véget  – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum: országos múzeum Budapest IX. kerületében, az Üllői út 33-37. szám... Tovább

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!