hirdetes

Étkezési szokásaink, amelyek miatt ferde szemmel néz ránk a világ

vcs, ZH
furcsa magyar étkezési szokások

Paprika és hagyma mindenben

Interjúalanyaink - elmondásuk alapján - bár el vannak ragadtatva a magyar gasztronómiától, azonban azt még megemlítették, hogy úgy tűnik számukra, mi mindent a hagyma megdinsztelésével kezdünk és pirospaprikával szórunk meg.

Elgondolkoztunk ezen, nem értettünk velük egyet. Pörkölt, gulyás, lecsó, rakott ételek, paprikás krumpli… Hogy őszinték legyünk, lehet, hogy mégis van benne valami. 

De a magyar gasztronómia ettől szép. Bár a tradicionális ételeink alapját valóban gyakran az üvegesre párolt vöröshagyma és pirospaprika adja, de kínálatunk ennek ellenére változatos és ínycsiklandó. Ebben azért egyetértettünk.

hirdetes

Belsőségek jó étvággyal

Hurka, kolbász, szalonna apróra vágott lilahagymával és erős paprikával? Vagy említsem inkább a tepertőkrémes kenyeret vagy a zsíros deszkát? Nos, nekünk már a felsorolástól is összefutott a nyál a szánkban.

Az említett ételek hallatán azonban ezzel csak mi voltunk így, amerikai barátaink viszolyogva fogadták a felsorolt ínyencségeket. Felfoghatatlannak tartják ugyanis, hogy vagyunk képesek a zsírt a kenyérre kenni vagy a bélbe töltött darált belsőségeket mosolyogva elfogyasztani.

hirdetes

Ezen a ponton nem akartuk még inkább sokkolni őket a kakashere pörkölttel vagy a kocsonyával, amelyekért mi szintén odáig vagyunk.

Rövid beszélgetésünk alkalmával tehát megtudtuk, hogy ők mit tartanak szokatlannak étkezési szokásinkat tekintve, de nem győzték kihangsúlyozni, hogy mindezen furcsaságok ellenére mennyire ízletesnek tartják a hagyományos magyar ételeket. 

Forrás: Kép forrása: Fortepan, Képszám: 11383, Adományozó: Bauer Sándor

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Huba

Huba: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Huba az egyik közülük. Őt Anonymus... Tovább

Gyimesek

Gyimesek: A Gyimesek Erdély és Moldva határán fekszik. A három településből álló térség... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Magyar Magyarság
X
Kövess minket facebookon!