hirdetes

Híres magyar borvidékek, amelyeknek méltán jár csodájára a világ

vcs, ZH
híres magyar borvidékek

Egri borvidék

Országunk északkeleti részén található Egri-borvidék a világ legészakibb borvidékeinek egyike. A Bükk hegyvonulatai azonban védik a szőlőt a hideg légáramlatoktól, így kitűnően alkalmas a szőlőtermesztésre.

A borvidék különleges természeti adottságai magas minőségű fehér- és vörösbor készítésére egyaránt alkalmassá teszik a területet, ám Eger a mai napig is elsősorban inkább vörösborairól híres. A közismert Egri Bikavér híre bár egy időre veszített fényéből, a termelők minőség melletti elkötelezettségének hála ismét régi fényében ragyog. Az itteni vörösborok közepesen testesek, gyümölcsös-fűszeres zamatú, közepesen savas borok. Alapanyaga elsősorban a kékfrankos, ezen kívül azonban ide sorolható a portugieser, a pinot noir, a cabernet franc, illetve a portugieser is.

hirdetes

Hogy a térségből származó illatos, lendületes savú fehérborok alapanyagára is visszatérjünk, ide soroljuk az olasz rizlinget, leánykát és chardonnay-t is.

Míg a villányi vörösborokat fogyaszthatjuk például borjúhoz, addig az itteni fehérborokat levesekhez vagy halételekhez javasoljuk.

A következő oldalon a Tokaji borvidéket mutatjuk be.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

A tréning helyszín kiválasztása fontos feladat, hiszen, mint minden eseménynél, ebben az... Tovább

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!