hirdetes

Megtaláltuk a tökéletes tavaszi programot: Isten tenyere kilátó

VN

A Kéz kilátó, más néven az Isten tenyere kilátó, egy viszonylag új turisztikai látványosság Magyarországon, ami Hollókő közelében található. Ez a kilátó különleges építészeti megoldásairól ismert, és a nevét onnan kapta, hogy formája egy emberi kézre hasonlít, amely az égből nyújtózik le, mintha Isten tenyerét formázná. Hát nem tökéletes tavaszi úti cél? 

Isten tenyere kilátó tavaszi kirándulóhely Kéz Kilátó

Isten tenyere kilátó

Amikor a Kéz Kilátót, vagy más néven Isten tenyere kilátót keressük, nem egy tipikus magyar, az égbe magasodó kilátót kell elképzelni, hanem sokkal inkább egy különleges alkotást. Ahogyan a neve is mutatja, ez a kilátó egy kezet formál. A Csíkszentmihályi Benjámin által kivitelezett kilátót még csak néhány éve adták át, de máris sokak nagy kedvence. Az is nagy előnye a helynek – persze csak a csodás kilátás mellett- hogy az UNESCO világörökség listáján is szereplő Hollókőtől nem messze található. Amennyiben húsvétkor terveztek az élő faluba menni, ne hagyjátok ki a kilátót sem. 

Hollókői Húsvéti Fesztivál részletes program ITT!

Hollókő csodás falva 2024 Húsvét

Isten tenyere kilátó meglátogatása

Van egy jó hírünk: a kilátó teljesen ingyenes, és minden nap nyitva van 0-24 órában, kutyát is lehet vinni. Hollókő vagy Felsőtold felől lehet megközelíteni, a Hollókői várparkolóban lehet parkolni ingyenesen is a legfrissebb források szerint. A kéktúra jelzését követve lehet eljutni a kilátóhoz, pontos cím: Isten tenyere kilátó, Hollókő, 3176. Az Isten tenyere kilátó csak gyalogosan megközelíthető, ha Felsőtold felől közelítünk, akkor körülbelül 2 km, ami egy 30-40 perc kényelmes tempóban, azonban az út kissé meredek néhol. Hollókő felől kicsit több idő, körülbelül 60 perc, de nem annyira meredek. Az Isten tenyere kilátó látogatása egyedülálló élményt nyújt a természetjáróknak, túrázóknak és azoknak, akik a természet csendjében szeretnének elmerülni, miközben a magasból csodálják a környező tájat.

hirdetes
Hollókő csodás történetéről, és látnivalóiról ITT olvashatsz! 
hirdetes

Isten tenyere kilátó csodás panorámával

Az építmény modern designja és a környezet természeti szépsége harmonikus egységet alkot, így a kilátó nem csak a környék egyik kiemelkedő turisztikai attrakciójává vált, hanem az építészet és a természet szerelmeseinek is kedvelt célpontja. A kilátóból nyíló kilátás pazar: a Cserhát dombjaira, a környező erdőkre és mezőkre terjed ki. A magasból nyíló panoráma lehetőséget ad arra, hogy új perspektívából csodálhassuk meg a természet szépségét és változatosságát. Összességében az Isten tenyere kilátó egy olyan hely, ahol az építészet, a természet és a kultúra találkozik, és egyedülálló élményt nyújt az oda látogatóknak.

Forrás  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Biblia

Biblia A világ legolvasottabb és a mai napig legnagyobb számban eladott könyve. A Biblia azoknak... Tovább

Hegyestű, Monoszló

Hegyestű, Monoszló: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyestű közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!