hirdetes

10 különleges európai vízesés, amiket látnod kell egyszer (vagy még idén)

VN

Meglepően nehéz feladat összeállítani egy listát Európa legjobb vízeséseiből, hiszen a szépség szubjektív kérdés, ráadásul rengeteg gyönyörű természeti képződmény közül válogathatunk. Amennyiben te is a természet szerelmese vagy, és a jövőben valamikor az alábbi európai vízesések közelében jársz, akkor mindenképpen látogasd meg őket egy-egy életre szóló élményért! Következzen a lista (bármiféle sorrend nélkül).

Európa 10 legszebb vízesése

Különleges európai vízesés: Stuibenfall – Tirol, Ausztria

Ezt a 159 méter magas vízesést kifejezetten közelről is megtekinthetik a túrázók, ami a képződmény mellé épült függőhidak és lépcsők rendszerének köszönhető. Habár mindenképpen érdemes meghódítani ezt a mesterséges szerkezetet, a vízesés teljes szépség távolabbi, magasabb pontokról csodálható meg igazán.

Különleges európai vízesés: Krimmli vízesés – Krimml, Ausztria

A Krimmli vízesés valójában több egymást követő vízesés sorozata, amelyek összesen egy 380 méter magas, lélegzetelállító képződményt alkotnak. Ez Ausztria legismertebb vízesése, ami egyáltalán nem meglepő. Akik nem félnek egy kis vízpermettől, azok a közeli utakról is megcsodálhatják a vízesést, és a megfelelő fényviszonyok között felbukkanó szivárványokat is.

Ha teljes pompájában szeretnéd látni, akkor a völgy szemközti oldalán egy kilátó remek lehetőséget nyújt erre.

hirdetes

Különleges európai vízesés: Mardalsfossen – Møre og Romsdal, Norvégia

Norvégia hegyes-völgyes vidékein nincs hiány a vízesésekből, és az Eikesdal-völgyben elhelyezkedő Mardalsfossen csupán egy a sok közül. Magassága egyesek szerint 655, mások szerint pedig 705 méter, így a világ egyik legmagasabb vízeséseként tartják számon. Közvetlenül az Eikesdalsvatn-tó mellett található (ami már önmagában is képeslapra illő látványt nyújt), és összesen két vízesésből áll.

Különleges európai vízesés: Staubbach-vízesés – Berni-felvidék, Svájc

Amennyiben Svájcban találod magadat, és van egy kis szabadidőd, melegen tudjuk ajánlani a Staubbach-vízesést, mint látnivalót. Habár nem a legmagasabb, vagy legnagyobb vízhozamú az ilyen jellegű képződmények közül, elhelyezkedése miatt már a „festői” jelző is kevés lenne rá.

A Lauterbrunnen-völgybe alázúduló vízesést a Svájci Alpok veszik körül, lábánál pedig a Lauterbrunnen nevű település fekszik, tehát lesz is hol megpihenned utazásod során.

hirdetes

Különleges európai vízesés: Haifoss – Izland

Norvégiához hasonlóan Izlandon is bőven elegendő vízesés található, hogy az embert akár hetekig is lefoglalják. Azonban ha csak egyet van időd meglátogatni, akkor a Haifoss garantáltan nem fog csalódást okozni.

122 méteres magasságával nem magas (bár a szigeten így is az egyik legmagasabb), de itt is inkább az egész tájat kell nézni, mintsem csak magát a képződményt. Nem messze tőle egy majdnem ilyen magas, második vízesés is található, habár ez a legtöbb képen nem tűnik fel.
 

Tetszenek? Lpozz, mert vannak még igazán zép európai vízesések a következő oldalon is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alföldi kamillavirágzat

Alföldi kamillavirágzat: Hungarikum. Magyarországon a kamillát, mint gyógynövényt, először... Tovább

Pécsi ókeresztény sírkamrák

Pécsi ókeresztény sírkamrák: az UNESCO kulturális világörökségi listáján 2000 óta... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!