hirdetes

5 legjobb őszi csónakázóhely – nyugalom, színes falevelek különleges élménnyel

VN

Van jobb őszi program, mint egy csónakban, a színes falevelektől tükröződésétől csillogó vízen andalogva magunkba szívni a melengető nap sugaraival érkező utolsó kiadós D-vitamin adagokat? Szerintünk nincsen, ezért össze is gyűjtöttük a legjobb csónakázóhelyeket az őszre, ahol mesés őszi környezet vár rátok!

5 legjobb őszi csónakázóhely

Legjobb őszi csónakázó helyek: Városliget

Nem szabad ám elfelejteni, hogy nem kell ahhoz messze menni, hogy csodaszép fák lomjai alatt vízre szállhassunk, hiszen van nekünk a főváros szívében is csónakázótavunk. Bár a csónakázás sokaknak egybekapcsolódik a kirándulással, erdős vidékek meglátogatásával, nem feltétlenül kell egy jó kis őszi csónakázós élményhez hosszú kilométereket megtenni.  A Városliget nemcsak a turisták, hanem a helyieknek is az egyik kedvenc helye, hiszen megannyi programlehetőség van itt. Többek között a Vajdahunyad vár mellett található csónakázó tó, ahol meseszép környezetben lehet evezni a csónakokat. Ha erre jártok, keressétek fel ezt a mini Drakulát is!

Legjobb őszi csónakázó helyek: Lillafüred

Lillafüred egy igazi mesébe illő hely, ami az év minden napján varázslatos. Tavasszal az ébredező természet, nyáron a nap melengető sugarai, és a fák élénk lombjai, télen a tündérmesébe illő jégvilág, ősszel pedig a varázslatos színek teszik felejthetetlenné a látképet. Szerencsére itt is lehet mindenféle járművet használni. Van kisvasút,  de csónakozási lehetőség is.  A smaragdzöld Hámori-tó felejthetetlen élményt kínál, olyan szép látványt nyújt, amilyen látvány sehonnan máshonnan nem élvezhető! Remek túraútvonalak is vannak a környéken.

hirdetes

Legjobb őszi csónakázó helyek: Tapolca

Jöjjön őszi tavakat bemutató listánkon egy igazi különlegesség, mondhatni kakukktojás. A Tapolcai-tavasbarlangban az a különleges, hogy a föld alatt lehet evezni a csónakokat. Nemcsak hazánkban, hanem egész Közép-Európában egyedülálló hely, sehol máshol nem lehet barlangban ilyen hosszan evezni, ilyen mesés környezetben – majdnem 3000 méteren keresztül vezet az út. És ami a legjobb? Hideg őszi napokra is ajánljuk, hiszen itt mindig állandó a hőmérséklet, amikor a mínuszok repkednek, akkor is 20 fok van!

hirdetes

Legjobb őszi csónakázó helyek: Kaposvár

Kaposvár egyik rejtett kincsét, a Deseda-tavat csak nagyon kevesen ismerik, pedig hatalmas kiterjedésű, és sok aktív program lehetőséget biztosít. Többek között út is vezet a tó körül, aminek hossza 17 kilométer, akár gyalogosan, akár biciklivel is megkerülhető. És a tó természetesen a csónakázni vágyóknak is bőven nyújt lehetőséget. És a bónusz, hogy egy nagyon jó étterem is van itt. A Memoriae étterem Kaposváron, a legjobb étterem a helyiek, és azok szerint is, akik képesek a séf legkülönlegesebb fogásai miatt több 10-100 kilométert is utazni. Te pedig megkóstolhatod a mennyei mákos gubát, vagy libalakomát is a kirándulás során, csak ne felejts el online asztalt foglalni, mert rendszerint sokan vannak. 

Legjobb őszi csónakázó helyek: Gyula

Gyula egy csodaszép városka, amit nemcsak a finom kolbásza miatt érdemes felkeresni! Van itt egy nagyon szép csónakázótó, amihez csatornarendszer is tartozik, ami többek között a gyulai várnál is elhalad, de a belváros más pontjaira is el lehet itt jutni, rengeteg híd is ível át felette. Az egész nagyon hangulatos, mesés a környezet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Mudi

Mudi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A mudi az egyik legritkább, legkevésbé ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!