hirdetes

Régen imádtunk szánkózni- Mutatunk néhány klassz szánkózó helyet, ahova vihetitek a gyerekeket, unokákat

VN

El sem tudom mondani, hogy micsoda boldogság töltött el minden egyes alkalommal, amikor a friss hó látványára keltem gyerekkoromban, és alig vártam, hogy anya megjelenjen és mondja, hogy ma szánkóval megyünk az oviba. Ne mondjátok el anyának, de azt még jobban szerettem, ha a hóesés úgy alakult, hogy apa emelte le a szánkót a padlásról, mert vele lehetett csak igazán mókázni, és nagyokat borulni. Reméljük idén is lesz majd hóesés, és a mai gyerekek is megtapasztalhatják milyen jó móka a szánkózás, ehhez mutatunk is nagyon jó szánkózó helyeket.

legjobb szánkózó helyek Budapesten

A hóesésben a legjobb a szánkózás

A Facebook oldalunkon megosztottunk egy képet, és csak úgy záporoztak a jobbnál jobb kommentek, éppen ezért döntöttünk a mellett, hogy szedünk össze néhány szánkózós helyet Budapesten és más helyeken is, mert kiderült, hogy nem csak mi szerettük/szeretjük ennyire a szánkózást. Ezeket írták olvasóink:

„Eszembe jutott, mikor iskola helyett elkanyarodtam a barátaimmal szánkózni. A vadonatúj magasszárú cipőmben, ami teljesen szétázott. A sparhert sütőjébe tettük szárítani, közben ország-várost játszottunk. Alaposan megsült. És sajnos akkor még volt elfenekelés...”

„Ez a Hajógyári Sziget régi csúszdás dombja! Mennyit jártunk oda, még a HM üdülők is megvoltak, nyáron ott strandoltunk!”

hirdetes
„Na ja, elment 5 autó,a lenti őrcsapat üvöltött- autó- lábat le,vagy borítás.”

„Nylon zsákra ülve is remekül tudtunk csúszkálni, nem kellett puccos műanyag bob.”

„Hát felfelé vezető lépcsőnk az nem volt felmásztunk ahogy tudtunk, ha nem sikerült annak is örültünk vissza-vissza csúszkáltunk addig míg csurom vizes cipővel, nadrággal ki nem fáradtunk.”

hirdetes

„Nekünk vas és lovasszánunk is volt...hatalmas hóban nagyon élveztük ahogy nagyapánk körbe vitt bennünket a faluban lovasszánon. Nagyon szerettük, akkor igazi tél volt, hatalmas hóval. Szép idők voltak!”

És azt tudtad, hogy a szánkózás nemcsak móka és kacagás, hanem komoly sport, olyannyira, hogy még az Olimpián is ott a helye? A szánkósport a télisportok egyike, a versenyszerű szánkózást a férfiak és a nők is űzik, két szakága is van: a természetes és a mesterséges pályákon való versenyzés. 1966 óta szerepel a téli olimpiai számok között. 

Hogy hol lehet jókat csúszkálni hazánkban? Mutatjuk a legjobb szánkózóhelyeket Budapesten és a környéken a következő oldalon, úgyhogy lapozz egyet és vidd el az unokákat, gyerekeket, imádni fogják!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Teller Ede

Teller Ede a XX. század egyik legnagyobb fizikusa. Budapesten született 1908-ban, majd 18 évesen... Tovább

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!