hirdetes

Régen imádtunk szánkózni- Mutatunk néhány klassz szánkózó helyet, ahova vihetitek a gyerekeket, unokákat

VN
legjobb szánkózó helyek Budapesten

Legjobb szánkózóhelyek Budapesten

Városliget – Királydomb

Ha lehullik a hó, akkor a Városligeti Királydomb szinte teljesen megtelik gyerekkacajjal, ez a könnyen megközelíthető hely nagyon népszerű szánkózós hely Budapesten. Tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető, és tényleg elég központi helyen van ahhoz, hogy senkinek ne okozzon gondot ide eljutni. Különböző meredekségű része vannak, így kicsik és kicsit nagyobbak is megtalálhatják a legideálisabb szakaszt.

Népliget

A Városliget mellett a Népligetet is érdemes felkeresni, ami szintén nagyon könnyedén megközelíthető. Kissé elhanyagolt, főleg a Városligethez képest, de néhány csúszást azért érdemes megejteni itt is, főleg, ha közel van.

hirdetes

Gellért-hegy (Rezeda utca végénél)

Népszerű, és szuper jó hely a szánkózás céljából is a jó öreg, híres-neves Gellért-hegy is. A pálya jó hosszú, és a lejtési is ideális. A kisebbeknek az itteni Irka Firka játszótér feleletti dombot ajánljuk, ez kicsit rövidebb, de tökéletes.

hirdetes

Tabán

Ha szánkózásról van szó, akkor a Tabán lankáit sem szabad lehagyni a legjobb szánkózós helyek listájáról!

Hármashatár-hegy

Bár a Hármashatár-hegyet kicsit nehezebb megközelíteni, de nagyon is megéri! A parkolótól való felfelé gyaloglás közben többféle nehézségű és meredekségű pályát lehet találni útközben a különböző korosztályoknak. A reptér melletti lankákat a Hidegkúti útról az Arad utcán keresztül a Kővári út felé lehet elérni.

Normafa

Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye egy igazi szánkózó paradicsom, és ami még jobb, hogy itt általában a hó is sokáig megmarad, amennyiben ugyebár esik… Itt a panoráma is olyan szép, jó érezheti magát az egész család a friss levegőn, Budapesten, de mégsem a esti zajban és levegőben.
 

A legjobb szánkózós helyek listája még közel sem ért véget….sőt mutatunk 200 méteres ingyenes pályát is nem messze Budapesttől! Lapozzatok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

Medve-tó – Szováta

Medve-tó  – Szováta: Medve-tó, Erdély:A világ legnagyobb heliotermikus tavának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!