hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai -

B. Á.

Izgalmas és csodaszép barlangok Magyarországon! Cikkünkben bemutatjuk nektek Magyarország legszebb barlangjait – ide érdemes ellátogatnotok, mi nagyon szeretjük mindet! 

10 csodaszép és izgalmas barlang Magyarországon!

Magyarország legszebb barlangjai – Az Aggteleki-cseppkőbarlang (Baradla)

A Magyarország legszebb részén található barlangegyüttest senkinek sem szabad kihagynia. A ma már világhíressé vált tájegység a tavaival, várromjaival, egyedi és csak itt fellelhető növény- és állatvilágával méltán lett világhírű. 1995. december. 6-án a Kulturális- és Természeti Világörökség része lett. A három bejárattal rendelkező csoda Aggtelek, Jósvafő és a Vörös-tó irányából is megközelíthető.

Rövid és hosszú túrái is léteznek, vezetővel a barlang teljes hossza, illetve a barlangba torkolló lenyűgöző szépségű Retek-ág is bejárható. A túrákra csak felkészült, kalandvágyók jelentkezzenek, hiszen gyakran térdig erő, hideg vízben lehet csak előre haladni a nem kiépített utakon. Itt élvezheted Teknősbéka, a Sas, a Robinson szigetét, Tigrist vagy a Télapót, de részese lehetsz a világ egyik legnagyobb cseppkőképződményének, a 25 méter magas Csillagvizsgálónak is.

hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai – A Miskolc-tapolcai Barlangfürdő

A terület igazi kincse a barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, amit a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolc-tapolcai Barlangfürdőben páratlan élményt nyújt a természet adta fedett uszoda, ahol a hegy mélyéről fakadó termálvízben kellemes érzés fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai – A Szemlőhegyi Tavas-barlang, Budapest

A 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. A több tágas folyosóból álló, látványos formakincsű, ásványkiválásokkal gazdagon díszített barlang túraútvonala 250 méter hosszan járható be. Európában ritkaságnak számító borsókő-kiválásokat és gipszkristályokat csodálhatsz meg, ha ide látogatsz. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Bajor Imre

Bajor Imre: Bajor Imre magyar színész, humorista. 1957 március 9-én született Budapesten.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország