hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai -

B. Á.
10 csodaszép és izgalmas barlang Magyarországon!

Magyarország legszebb barlangjai – A Tapolcai Tavas-barlang

A fogadóépületben kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos adottságait. 10 teremben tekinthető meg a különleges látnivaló, amely elkalauzol a barlangok titokzatos világába. A gyermekekkel itt kirándulóknak a kúszóbarlang az, amit meg kell tapasztalniuk. A felnőtteket úgynevezett „kőtapogató” teheti próbára.

Magyarország legszebb barlangjai – Az Abaligeti-gyógybarlang

Ha a Mecsek szerelmese vagy, nem szabad kihagynod az egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalóját, az Abaligeti-gyógybarlangot. Gyalogosan is kényelmesen bejárhatjátok a 466 méteres főágat és a három, nehezen járható mellékágat. Klímájának köszönhetően: a 97 %-os páratartalmú levegőnek, az ott érzékelhető, gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedők biztosan élvezni fogják a túrát, hiszen enyhíti a tüneteket.

hirdetes
hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai – A Csodabogyós-barlang Balatonederics

Az 5200 m mélységű barlangot túlnyomórészt hasadékfolyosók, termek és aknák jellemzik. Változatos képződményei, óriási, látványos hasadékai szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak. Könnyen járható jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a „tanbarlang” szerepre. Az üreget nem lehet gépjárművel megközelíteni, kb. 40 perces séta előzi meg a megtekintését, amit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyönyörű erdejében teszünk meg, a bázistól a barlang bejáratáig.

Magyarország legszebb barlangjai – A Létrási Vizes-barlang

A bükki Nagy-fennsík legkeletibb részének, a Létrás-tetőnek egyik időszakos vízfolyását elnyelő üreget akár Szilvásváradról, akár Lillafüredről könnyen megközelítheted, esetleg egy kerékpáros kirándulás alkalmával is. A több mint 3 km hosszú, fokozottan védett barlang remek földtani-, tektonikai bemutatóterep, ahol olyan ritka képződményekkel ismerkedhetsz meg mint pl. a borsókövek, cseppkőlefolyások, álló- és függőcseppkövek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország