hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai -

B. Á.
10 csodaszép és izgalmas barlang Magyarországon!

Magyarország legszebb barlangjai – A Szent István-barlang, Miskolc Lillafüred

Lillafüreden található Szent István-barlang a különleges formájú cseppkövek birodalma. Járatainak hossza 1043 méter, amiből az ide látogatók 170 méternyi szakaszt járhatnak be, de a rövid táv ne riasszon vissza, hiszen a csodálatos cseppkőképződmények mindenért kárpótolnak. A barlang történelmi érdekessége, hogy felfedezése egy kutyához kötődik, aki a Kálvária-kápolna fölött nyíló hasadékba esett.

Ugatására a helyi lakosok figyeltek fel és két fiatalember kötélen leereszkedve talált rá a kutyusra, valamint a cseppkövekkel teli földalatti termekre. A sokáig Kutya-barlang elnevezést viselő üreg hőmérséklete a legmelegebb időben sem emelkedik 10 Celsius fok fölé, ezért a túrához vigyünk magunkkal pulóvert.

hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai – A Pálvölgyi-barlang

Magyarország második leghosszabb barlangját Budapesten találhatod meg. Az üreg eddigi feltárt hossza 19 km, a látogatható része 500 méter. Legfontosabb jellemzője a magas, hasadékszerű folyosórendszer, valamint a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. Csodásan csillogó kalcitkristályokat és kagylólenyomatokat láthat az ide látogató, meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok tarkítják a kirándulás élményét.

hirdetes

Magyarország legszebb barlangjai – Az Esztáz-kői barlang

A Gyetra-völgyben a kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlangot Felsőtárkánytól 3,5 km-re találhatod meg. Gyalog egy laza sétával kb. 1 óra alatt, kerékpárral 20 perc alatt elérhető a bejárata. Aki nem kedveli a sokszemélyes barlangtúrákat, vagy egyedül szeretné csodálni a cseppkő csodákat nyugodt szívvel látogasson el ide. Kis létszámú (5 fő) csoportok is indulnak a „galériára”. Remélem, hogy kedvet kaptatok egy kis kiránduláshoz, ismerjétek meg személyesen is ezeket a mesés barlangokat! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Operaház

Operaház: a magyar operatársadalom első számú gyülekezőhelye, melyet a bécsi opera... Tovább

Lóczy-barlang

Lóczy-barlang: A Lóczy-barlang  1882-ben kőfejtő munkások által felfedezett, közel 150 m... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország