hirdetes

Egyedülálló magyar fafaragványok – Ismerkedjetek meg a készítőkkel! (Interjú)

Sz.F.

Az interneten bukkantunk rá a faremek.hu nevű weboldalra, ahol számos meseszép fafaragvánnyal találkoztunk. Szerettünk volna megismerkedni a készítőkkel, ami sikerült is, egy interjú keretében nektek is bemutatjuk a munkásságukat! Ha a faragványok elnyerték a tetszéseteket, akkor kattintsatok ide és kérjetek akár egyedi ajánlatot is!

Egyedülálló magyar fafaragványok – Ismerkedjetek meg a készítőkkel! (Interjú)

Mikor kezdődött az életében a fa megmunkálása iránti érdeklődés?

Nagyapám, és édesapám is kerékgyártó volt. Gyermekként sok időt töltöttem a műhelyben, eleinte csak nézve édesapámat és nagyapámat munka közben, későbbiekben már nagyobb fiúként tevékenyen is részt véve a munkafolyamatokban. Ez persze eleinte csak annyit takart, hogy szerszámokat adtam a kezükbe, majd később, már egyszerűbb munkafolyamatokat is rám bíztak.

Egész életében ezzel szeretett volna foglalkozni?

Az élet úgy hozta, hogy teljesen más területen tanultam tovább, hiszen a modern technológiák is érdekeltek. Híradásipari technikusként végeztem tanulmányaimat 1993-ban. Egy év sorkatonai szolgálatot követően szembesülnöm kellett az akkori nagyon magas munkanélküliséggel.  Tanult szakmámban elhelyezkedni nem tudtam. Voltam londiner, dolgoztam köztisztviselőként, kereskedelemben és banki alkalmazottként is eltöltöttem néhány évet.  13 év alkalmazotti lét után azonban rá kellett jönnöm, hogy nem elégít ki az íróasztal mögötti munka.

hirdetes

Mikor kezdett el a fafaragással főállásban foglalkozni?

2008-ban összeértek az évek során kialakult mellékvágányok. Azt szoktam mondani, van egy örökölt és egy tanult szakmám. Örökölt a faművesség, tanult a híradásipari technikum. Ezen kívül sokat segítettek a vállalkozás indításában a köztisztviselőként és a banki területen szerzett tapasztalataim és persze az értékesítésben eltöltött néhány év sem múlt el nyomtalanul. Ilyen előzményekkel alapítottuk meg feleségemmel a Szabódor Kft-t, amely a mai napig is családi vállalkozásként üzemel. Eleinte csak egyedi faragványokat, díszítéseket készítettem, majd vásároltuk egy kis CNC gépet, amikor is tanult szakmámban szerzett ismereteim kamatoztatására is lehetőség nyílt. A következő oldalon még több érdekesség vár! 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízilabda

Vízilabda: olimpiai sportág, melyet a magyar csapatok nagyon magas szinten űznek. A vízilabda... Tovább

Hűvösvölgy

Hűvösvölgy: Budapest egyik városrésze a II. kerületben, amely közkedvelt kirándulóhely,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság