hirdetes

Ezeket a programokat ne hagyd ki májusban! – 8+1 kihagyhatatlan program májusra

ZH

Az ország legszebb vidékein várnak minket májusban is különböző programokon, amikért érdemes lehet útnak indulni. Vegyétek fel a túrabakancsot, vagy szálljatok vonatra és látogassátok meg Magyarország eddig bejáratlan területeit, de akár több napos gyereknapra és borospince látogatásra is ellátogathattok. Nézd meg milyen májusi programokat gyűjtöttünk össze, amiken érdemes idén (is) részt venni!

tavaszi programok

Forgórózsa fesztivál – Tatabánya


A Forgórózsa Fesztivált idén tizedik alkalommal rendezik meg, ahol mesterien ötvöződik a tradíció és modernitás a jubileumi népművészeti rendezvényen. Érdemes tehát május 6-án, 7-én és 8-án Tatabányára vagy vonzáskörzetére látogatni! A színvonalas ének-zene és táncprogramok mellett belekóstolhatunk a régmúlt idők gasztronómiai fogásaiba és a csárdák kínálatába, valamint hazai kézműves portékák kirakodóvásárán nézelődhetünk, vásárolhatunk. Az általános programok mellett a boszorkányudvarban népigyógyászattal és jóslással várnak bennünket, és egy VR szemüveg segítségével bepillantást nyerhetünk a Hagyományok Házába is.

hirdetes

Te szeretsz ilyen jellegű programokra járni?

X. Avasi Borangolás


Május 13-án és 14-én Miskolcot elöntik az illatok és az ízek, ugyanis itt is egy jubileumi rendezvényen vehetünk részt, a X. Avasi Borangolást. Ebben az időszakban mindig újra élettel telítődik meg a pincesor, és a pincegazdák nyitott kapuikkal várják az odalátogatókat. Nevetéssel és jókedvvel barangolhatjátok a kanyargós kis utcákat, ugyanis a pincelátogatásokra zenészek kíséretében van lehetőség. A bevezetőnapon 12-én a bor szakma nagyágyúi érkeznek a térségbe és egy népművészeti vásár keretein belül különböző gasztroélményekben és művészeti előadásokban lehet részünk, este pedig egy varázslatos fényfestéssel készülnek.

hirdetes

Még több májusi program vár a következő oldalon! Ezeket a programokat érdemes meglátogatnod a hónapban!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

A trianoni békeszerződés

A trianoni békeszerződés (békediktátum): 1920. június 4. Az első világháborút lezáró... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló
X
Kövess minket facebookon!