hirdetes

Ezeket a programokat ne hagyd ki májusban! – 8+1 kihagyhatatlan program májusra

ZH
tavaszi programok

Szeged Napja Ünnepségsorozat


Idén is megrendezésre kerül a Szeged Napja Ünnepség május 13-tól 22-ig a szegedi Széchenyi téren. Az ünnepségen több mint 150 borász képviseli magát a hazai borvidékek nevében a napfény városában, és impozáns kóstolók keretein belül nyerhetünk bepillantást a legfinomabb magyar borok, a gyümölcsöt nem sajnáló pálinkák és a különleges hazai illatos sajtok kínálatába. A különleges gasztroélményt jazz, blues és különböző folklór hangulatban kísérik az ünnepséget és a Széchenyi tér mellett érdemes még bebarangolni a várost, ugyanis több mint 250 program vár minket különböző helyszíneken.

Somogyországi csillagles


Tudtad, hogy hazánk legkevésbé fényszennyezett vidéke Somogyország? Május 14-én a Túrabarátok csapatával a lankás zselici dombhátakon át túrázhatunk az esti csillagfényben. Semmiképp ne hagyjátok otthon a túracipőket ugyanis a Bőszénfára menet több erdőn és réten keresztül vezet majd az út a csillagles közben. A túra végén elérkezünk a Zselici Csillagparkba, ahol csodás rálátásunk nyílik a csillagos égboltra. Ottalvásra is van lehetőség, valamint egy másnapi túrán is részt vehetünk, ami rögtön a reggeli után indul Ibafa felé, ahol az ibafai pipamúzeum bejárása közben fény derül a kedvenc gyerekkori nyelvtörőink eredetére.

hirdetes

hirdetes

ArtFest az Etyeki pikniken


Május 6-án újra lehetőségünk van ellátogatni az Etyeki Piknikre, azonban idén nem csak a pincészetek között elhelyezkedő szőlősben fesztiválozhatunk és nem a nyitott pincéket tekinthetjük meg, de ízletes ételekkel és vásárral is készülnek a látogatók számára a Májusi ArtFest keretein belü, ahol több művészeti előadást is megtekinthetünk. Számos magyar és nemzetközi kortárs előadó fog fellépni, valamint különböző kiállításokat és installációkat is láthatunk a művészek műveiből. Az Etyeki Piknik eseményein különféle tematikai programokkal várják nem csak a borok kedvelőit, ugyanis a hétvégi nyitott pincék mellett több programon is részt vehetünk.

Van még program! Kattints tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Koronázási jelvények

Koronázási jelvények: A koronázási jelvények az uralkodói hatalom szimbólumai. A magyar... Tovább

Csaba királyfi

Csaba királyfi: A Székely hímnusz egyik versszakában is megemlített legenda. Csaba királyfi a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló
X
Kövess minket facebookon!