hirdetes

Megható videóval üzenik együtt a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek: maradj otthon!

VN

Molnár Ferenc ifjúsági regényének, a Pál utcai fiúknak a két ősi idők óta harcban álló fiú csapata most egy megható videóban üzente: maradj otthon! A Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián által színpadi zenés produkcióvá varázsolt darab egyik ikonikussá vált dalát adták elő a Csokonai Színház színészei.

Online kultúra: a debreceni Csokonai Színház üzenete

A színházakban elhúzták a függönyt

A koronavírus miatt bezártak a színházak is, egy darabig leeresztett a függöny, de a művészek, és más színházi dolgozók folyamatosan azon munkálkodnak, hogy egy kicsit kárpótolják a közönségüket, egy ilyen kezdeményezés ez a videó is. De emellett több színház is publikál az online felületein különböző régebbi előadásokat, és sok-sok művész nagyszerű otthoni produkciókkal mulattatja a lelkes követőtáborát. Így, ha te is szeretnél egy kis kultúrát csempészni a mindennapjaidba, akkor érdemes a közösségi média különböző felületein, Facebookon, Instagramon, vagy Youtubon felkeresni a színházakat, színészeket, énekeseket, vagy csatlakozni néhány online kulturális eseményhez ugyanitt. De íme néhány konkrét tippünk is:

Maradj Otthon fesztivál! 
Kulturális otthoni programok karantén idejére 
5 ingyenes virtuális kiállítás 
5 világörökség, amit a kanapédról is bejárhatsz 

hirdetes

Veszélyben a grund!

A Pá utcai fiúkat valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ki ne olvasta volna Nemecsek, Boka, Geréb, Csónakos, Weisz, Csele, Kolnay, Barabás, Richter, Leszik, Áts Feri, na meg a Pásztorok kalandjait, gyermeteg csatározásait, és követte volna nyomon a Grundért folytatott küzdelmeiket. Gittegylet, einstand és grund. Ugye neked is ismerősek ezek a szavak? Az ifsjúsági regény egy egyszerű történetnél jóval többet ad az olvasónak: barátság, árulás, játék, harc, élet és halál. Keresve sem lehetne jobb példát találni, hogy elmagyarázzuk miért is olyan fontos most az összefogás. Most közösen kell megvédenünk grundot, vagyis a hazánkat, sőt az egész világot! 

Megható videó a Csokonai Színházból

Molnár Ferenc a Pál utcai fiúk nagysikerű regénye alapján készült színházi adaptációt számos színházban játszák békeidőkben, a tanulságos történet feldolgozását minden korosztálynak ajánljuk. Ennek a műnek az egyik dalával kedveskedett a debreceni Csokonai Színház a nézőinek, aminek egyik kuriózuma, hogy a történetben ellenségeskedő Pál utcaiak, és Vörösingesek együtt adják elő, ki-ki a saját otthonából. A videóhoz az alábbi üzenetet csatolták:

hirdetes

„Bizonytalan ideig nem állhatunk színpadra, hogy onnan énekelhessük el együtt ezeket a bátorító sorokat, ezért most ilyen formában szeretnénk reményt, erőt adni ezekben a nehéz időkben, az összefogásra és egymás segítésére buzdítani mindenkit. Eljött a pillanat, amikor a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek is vállvetve kell, hogy harcoljanak egy nagy, közös célért! Soha ne feledjük, hogy egyedül gyengék, együtt erősek vagyunk! Védjük meg a hazánkat! Védjük meg a nagy, közös Grundunkat! „


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Halotti beszéd és könyörgés

Halotti beszéd és könyörgés: Az egyik legismertebb fennmaradt mű a múltból. A Halotti... Tovább

Tihanyi-félsziget

Tihanyi-félsziget: Az egyik leghíresebb része az országnak, mert ez annyira a Balaton része,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Magyar történelem
X
Kövess minket facebookon!