hirdetes

Megújult programkínálattal várják a látogatókat húsvéttól a Folly Arborétumban

VN

A húsvéti hosszú hétvégétől megújult programkínálattal, rendhagyó tobozkiállítással és tobozkörúttal, nyomozós kerti játékkal és interaktív gyerekprogrammal várja a látogatókat a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat – olvastam az MTI-n közétett hírszemlében, nagy örömmel, ugyanis nekem ez az egyik kedvenc helyem, jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak is. 

Megújult programkínálat a Folly Arborétumban 2024

Izgalmas program vár rátok a Folly Arborétumban

Az arborétum közleménye szerint húsvéttól minden szombaton várja a gyerekeket a Folly matiné: az ingyenes, játékos programon a 7-12 éves korosztály pedagógusok segítségével, játékos formában ismerheti meg a badacsonyörsi kert egyedülálló élővilágát. Mint írták, a Nyomozz a Follyban! című programmal nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is izgalmas kihívással készülnek: a 8 állomásos "szabadtéri szabadulószobában" a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek, kihallgatások jegyzőkönyvei és egy nyomozó feljegyzései alapján göngyölíthetnek fel egy bűntényt, bejárva közben a kert legszebb helyeit. A nyomozós játék 2-2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

   

Rendhagyó kiállítás a Folly Arborétumban

hirdetes

Az arborétum legújabb látványossága is a tavaszi szünetben debütál: a látogatók rendhagyó tobozkiállításon ismerhetik meg a 22 különleges növényfaj, köztük a cédrus nemzetség képviselői, valamint a ciprusok és a hosszútűs fenyők tobozait, amelyeket a kertben kialakított tobozkörúton élőben is megcsodálhatnak. A tobozkörúthoz játék is kapcsolódik, amelyben a résztvevők tíz pecsétet szerezhetnek, jutalmul pedig ajándék magcsomagot kapnak.

Hogy miért éri meg elmenni a Folly-ba, mi mindent lehet itt csinálni, miért olyan különlegesek az itt látható fenyők, honnan nyílik a legszebb panoráma dolgokról ebben a részletes leírásban olvashatsz: Folly Arborétum, Badacsony.
hirdetes
   

Húsvét a Folly Arborétumban

A négynapos ünnepi hétvégére meghosszabbított nyitvatartással készül az arborétum. Szombaton és vasárnap látványos esti programon vehetnek részt az érdeklődők: 19 órától különleges vezetett sétán csodálhatják meg a fényfestéssel és fényanimációval életre keltett, közel 120 éves arborétum növényeit, ikonikus fáit és a kültéri műalkotásokat - emelték ki a közleményben.A tobozkiállítás és a tobozkörút, valamint a nyomozós játék nagypéntektől minden nap várja a látogatókat, szombaton, húsvétvasárnap és -hétfőn ebédidőben a gyerekeknek emellett ingyenes Folly matinét, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékot rendeznek. A négynapos ünnepi hétvégén a kert éttermében hagyományos és újragondolt húsvéti fogásokat is kóstolhatnak a vendégek - áll a közleményben.

Érdekelnek hasonló helyek? A legszebb balatoni arborétumokat, vadasparkokat itt gyűjtöttük össze! Tökéletes program a szünetre, és a jó időre! Különleges balatoni helyekből sincsen hiány!

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Somlói galuska

Somlói galuska: kétség kívül az egyik leghíresebb desszertünknek számít. Magyarország... Tovább

Königratzi csata

Königratzi csata: a csata 1866. július 3-án zajlott le. Az egyik oldalon Helmuth von Moltke... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!