hirdetes

50 éve hódította meg a világot a Mézga család

Bohács Ádám
A Mézga család 50 éves lett

Vakáción a Mézga család (1978)

Hufnágel Pisti, Paula első szerelme, akit az első sorozatban gyakran említettek, meghívja Mézgáékat Ausztráliába. Öt repülőjegyet küld, Mézgáék az ötödiket eladják Márisnak – azt gondolják, hogy majd az árából felruházkodnak. Máris azonban – korábbi tartozásaikra hivatkozva – csak 2000 Ft-ot ad Mézgáéknak. Mézgáék így eladják a bútoraikat, hogy pénzhez jussanak.

Amikor repülőgéppel megérkeznek Sydney-be, rendőrök kobozzák el a repülőjegyeiket. Kiderül, hogy Hufnágel Pisti otthagyta a léghajógyárat, s megszökött. Mézgáék csőbe bújva vészelik át az éjszakát. Géza cápaőr lesz, hogy alkalmi munkával megkeressék a repülőjegy árát a visszaútra. Egy magyar cápajelmezbe öltözött embertől megtudják, hogy nincs fizetés, a cápaügyelet hobbi. Utána Pisti üzlettársától, Szamektól megtudják, hogy a keresett Hufnágel Floridába ment.

hirdetes

Mézgáék pénz híján bálákba bújnak, hogy potyautasként egy hajó elvigye őket oda, ám a Déli-sarkra jutnak. A sarki expedíció beviszi Mézgáékat a táborba, s ott az élelmet maguknak kell megszerezniük. Mézgáék beöltöznek, hogy az állatkertbe szánt fókákkal és pingvinekkel együtt elszállítsák őket is, de kisül a turpisság, s egy lakatlan szigeten kitszik őket. Itt földrengés lesz, majd vulkánkitörés, és egy új sziget jön létre, melyen a család partot ér.

Mézgáékat csónakokban érkező, bennszülöttek mentik meg. Velük eljutnak egy szigetig, utána pedig – egy félreértés következtében – börtönbe. Elviszi őket Dél-Amerikába egy jómódú hajós, akinek elrabolják a lányát. Mézgáék kiszállnak, hátha megtalálják, de a maffia rabságába kerülnek. Megszöknek. Paula és Kriszta Floridába repülnek, Mézga Gézát, Aladárt és Márist viszont rendőrségi fogdába viszik. Pauláék azonban ekkor sem találkoznak Hufnágel Pistivel.

hirdetes

Hufnágel egy bőröndben hamis dollárt küld Pauláéknak. Közben Gézáék is megszöknek. Indiában fut össze a család újra. Innen Afrikába mennek, zsoldosnak szegődnek, de csak alig sikerül elszökniük a gyilkos kommandótól. Megtudják, hogy Hufnágel olajsejk lett. Mint kiderül, azért hívta őket a sivatagba, hogy elrabolhassa a repülőgépet. Egy heroincsempész menti ki Mézgáékat a Szaharából, s elviszi őket Európába. Végül szerencsésen hazaérnek, otthon azonban kiderül, hogy amíg távol voltak, kirabolták a lakásukat. (Wikipédia)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1956-os Forradalom

1956-os Forradalom: Népünk sok harca közül az egyik legjelentősebb, mely máig nagy hatással... Tovább

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapítottál, mely azóta  Magyarország egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró
X
Kövess minket facebookon!