hirdetes

Koronavírus: ekkortól mehetünk biztonságosan nyaralni

VN

Már rögtön az elején szeretném megvédeni magam, nem, nem ez a legfontosabb számomra, és igenis aggódom a betegek, az idősek, a gazdaság miatt, és sajnálom az elhunytakat és családtagjaikat, és azokat is, akik elvesztették a munkájukat a koronavírus miatt. De valahol emiatt az utolsó pont miatt is fontos ez a kérdés, ami napjainkban nagyon sokakat foglalkoztat: mikor mehetünk biztonságosan nyaralni?

Biztonságos nyaralás a koronavírus után

Mikor mehetünk újra nyaralni?

A koronavírus nagyon-nagyon megváltoztatta az életünket. Leginkább a szabad mozgásban vagyunk korlátozva, nemcsak nem mehetünk be az iskolába, nem léphetünk ki az utcára este 8 után, nem mehetünk színházba, múzeumba, de úgy nagyon sehova. Ezekben az időkben nem nagyon ajánlott sehova menni, főleg nem nyaralni. Na de mikortól lehet már tényleg biztonságosan utazgatni?

Rengeteg foglalás érkezett 2021 nyarára

Aki bukott foglalást, akár repülőt, akár szállást a koronavírus miatt, az azt hiszem mostanában nem nagyon fog foglalgatni csak úgy, mert nem ritka, hogy egyik napról a másikra érkezik egy bejelentés, hogy holnaptól csak 2 pozitív teszttel lehet átlépni a határt, vagy hogy 2 nap és bezárnak a szállodák. Ezért a foglalások száma manapság nagyon visszaesett. De a Lufthansa vezérigazgatója egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az új típusú koronavírus elleni oltások megjelenéséről szóló hírek hatására robbanásszerűen emelkedik a foglalások száma a Lufthansa jövő nyári járataira.

hirdetes

Jövőre már biztonságosan nyaralhatunk?

Carsten Spohr a Wirtschaftswoche című gazdasági hetilapban közölt interjúban elmondta, hogy megháromszorozódott a foglalások száma, amióta a vakcinafejlesztések sikere révén "konkrét kilátás" nyílt a világjárványt megfékező oltásra. Hozzátette, hogy a húsvéti időszakra is egyre több foglalás érkezik, ami azt mutatja, hogy az utazók a járványhelyzet javulására számítanak. Így a Lufthansa is bizakodóan várja az új évet. Az új számítások szerint az utasforgalom 2021 egészét tekintve nagyjából a járvány előtti, 2019-es szint felét éri el, nyáron és ősszel viszont akár 70 százalék is lehet ez az arány.

hirdetes

Tényleg van okunk reménykedni?

A reménykedésre minden okunk megvan, hiszen a vakcina tényleg elkészült, és már Nagy Britanniában meg is indultak az oltások. Különböző országok sorra jelentik be, hogy ők is engedélyezik a koronavírus elleni oltást. Ha pedig a tömeges oltás idejéhez érkezünk, akkor tényleg biztonságosan mehetünk majd nyaralni. Tudj meg a Pfizer covid vakcinával kapcsolatban minden fontos információt itt: A The New York Times szerint ezt a 10 dolgot mindenkinek tudnia kell a Pfizer covid vakcinával kapcsolatban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Várhegy

Várhegy: Budapest egyik legnépszerűbb látványossága, sok sok idegenforgalmi csábítással. A... Tovább

Fecske

Fecske: A fecskefélék a madarak osztályának a verébalakúak rendjébe tartozó család.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!