hirdetes

Ahol a lábad előtt hever egész Budapest: A MOL Campus kilátója

VN

Budapest legmagasabb épületéből, a nemrégen megépült, 28 emeletes MOL Campusból még soha nem látott szögből csodálhatjuk meg a mi csodás fővárosunkat, Budapestet. Leteszteltük a kilátást, elmondjuk megéri-e felmenni ilyen magasra!

MOL Campus kilátó panoráma

Budapest legmagasabb épülete: kilátás a Mol Campusból

Azt hiszem, azt nem nagyon kell magyaráznom, hogy Budapest legmagasabb épületéből teljesen más látványt nyújt Budapest, mint a Duna parton andalogva (bár én kifejezetten szeretem ezt a látványt is, és bár már legalább 1000-szer láttam, továbbra sem tudom megunni, különösen nem az esti fényekben). A MOL Campus teljes új élményt nyújt – igazából modern külsejével, és semmivel sem kevésbé modern belsejében nem igazán illik bele az eddig megszokott fővárosi látképhez. Szoktuk a Citadella tövéből kémlelni a városi fényeket, szoktuk a Budai várból, de szoktuk olyan különleges kilátópontokból is, mint a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, de a külvárosi eldugott kilátókból is csodásan mutat a főváros. A MOL Campus kilátója mégis teljesen más! Ez Budapest legmagasabb épülete, a 28 emeletnek köszönhetően 120 méter magasból lehet megcsodálni a fővárost körpanorámában, egészen más környezetben, mint ahogyan eddig megszoktuk: egy felhőkarcoló tetejéről.

hirdetes

Megéri felmenni a Mol Campus Látogatóközpont kilátójába?

Sokan ellenezték ennek az épületnek a megépítését (mivel nem politizálunk oldalunkon, erről nem mondanánk véleményt), és még többen ellenzik, hogy meglátogassák, sokan arra hivatkoznak, hogy nagyon drága, és nem ad ekkora élményt. Persze azt, hogy nem ad akkora élményt, olyanok mondják, akik sosem voltak még itt, és nem tapasztalták meg, hogy milyen érzés, amikor konkrétan a lábad alatt kanyarodnak fel a Rákóczi hídra az autók, vagy milyen egy üvegliftben felmenni 120 méter magasra a csillogó Budapest mellett elsuhanva. Innen nem a szokásos Parlament, Lánchíd, Budai Vár látnivalók vehetőek szemügyre, hanem olyan, elhanyagolt részek, mint az Infopark, a Rákóczi híd, a Nemzeti Színház környéke, Újbuda, vagy éppen Csepel, és a frissen felhúzott atlétikai stadion. A kilátás tényleg Pazar, és különös érzés egy szinte észrevehetetlen üveg mögül csodálni a várost, annak épületeit, fényeit. Szerintem napjaink fogyasztói társadalmában sokkal inkább a felesleges kütyükre kellene sajnálni a pénzt, mint ilyesfajta élményektől

hirdetes

Kilátás a Mol Campusból: Mol torony éjszakai budapesti panoráma

Hogy lehet felmenni a Mol Campus Látogatóközpont kilátójába?

A Mol Campus Látogatóközpont nyitvatartási időben ingyenesen látogatható, azonban a kilátóba csak jeggyel lehet belépni. Mivel ez egy csúcs modern épület, természetesen a bejutás is az. Belépőt vásárolni csakis online lehet, de okos telefonnal ez 2 kattintás ITT. Jegyet idősávokra lehet venni, mi a látogatás előtt fél órával vettük, az esti időszakban, és nem voltak sokan, jegy is volt bőven. A kilátóba lift visz fel, már ez a liftezés is igazi élmény, így nem kell senkinek sem a sok lépcsőtől tartania.  A teljes árú jegy 2900 Ft, de vannak kedvezmények is! Diákjegy: 1900 Ft, családi jegy 7500 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek 18 év alatt), 6 év alatt ingyenes a belépés, és vannak csoportos kedvezmények is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Honfoglalás

  Honfoglalás: Általános értelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek... Tovább

Badacsony

Badacsony: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Badacsony közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Szórakozás Technológia Történelem Utazás