hirdetes

Lehetséges lenne már a plázákban is oltást kapni?

TK
Oltóközpontok a plázákban

A húsvéti ünnepek alatt még 12 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban, mely csaknem 7 milliós. Akkor megközelítőleg másfél millióan kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, valamint az oltásra való hajlandóság is jelentősen csökkent. Ehhez köze lehetett az akkori vakcinák ellen irányuló oltásellenes mozgalomnak is.


Májustól ugyanakkor megkezdődik az orosz Szputnyik V vakcina gyártása, melynek első fázisában 4 millió oltás elkészítése a cél. Ezzel a nyugat-balkáni ország elérte, hogy ők az első olyan európai állam, mely az orosz vakcinát nem csak előállítja, de gyártja is.


A jövőben ugyanakkor az államfő elárulta, hogy közösen építenek egy üzemet az Egyesül Arab Emírségekkel, valamint Kínával, ahol majd a későbbiek folyamán a kínai Sinopharm oltóanyagot fogják előállítani – mindezt a tervek szerint idén októbertől.

hirdetes


Már olthatnak az országban a plázákban is?


Hogy fellendítsék az oltással kapcsolatos kampányt, hogy képesek legyenek a lehető legtöbb embert beoltani a koronavírus ellen, több helyen is felállítottak oltóközpontokat, ahova sűrűn látogatnak el az emberek. Emellett, már pénzzel is igyekeznek motiválni az ország lakóit – aki beoltatja magát, 25 eurót kap készhez az államtól. 


Mindezek ellenére, ugyanakkor, egyáltalán nincs tömeg a kijelölt központokban, sem a belgrádi plázában.


Mégis voltak, akik éltek az állam nyújtotta lehetőségekkel. „Arra vártam, hogy időpontfoglalás nélkül is megkaphassam a vakcinát. Itt lakom a közelben, el akartam kerülni a tömeget.” – nyilatkozta egy idősebb nő. „Bár már regisztráltunk az oltásra, mégis ide jöttünk, mert nem csak közelebb volt, de mindenféle bejelentkezés nélkül megkaphattuk a vakcinát.” – mesélte egy fiatalabb nő.

hirdetes


Mégis vannak, akik nem túl derűlátóak, inkább figyelmeztetik az embereket. A belgrádi egyetem egyik szociológiaprofesszora azt mondta, hogy „Nem hiszem, hogy ez a pénzösszeg meghatározó lenne, arról nem is beszélve, hogy rossz üzente van, mert azt mutatja, hogy ez meghatározó érték az itt élők számára.”

Szerinted jó öltet a plázákban oltóközpontokat létesíteni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Április

Április: az év negyedik hónapja, egyben a legszeszélyesebb időszaka az évnek.  Népi... Tovább

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld