Őszi kirándulás Budapest környékén? Mutatjuk az 5 legjobb úti célt 2020-ban: ez a top 5 őszi kirándulóhely Budapest mellett

hirdetes

Őszi kirándulás Budapest környékén? Mutatjuk az 5 legjobb őszi kirándulóhelyet!

VN

Ha ősz akkor kirándulás, ha kirándulás, akkor ősz, két dolog számomra teljesen összekapcsolódik. Nincs is tökéletesebb időszak kirándulni, mint az őszi hétvégék, és nincs is jobb őszi hétvégi program, mint kirándulni! A természet felölti a legszebb ruháját, az indiánnyár a legkellemesebb időjárást szolgáltatja, egy szóval minden adott egy kisebb-nagyobb kiránduláshoz. Mi pedig már adunk is néhány tippet, hogy merre érdemes Budapest elindulni egy őszi kirándulás reményében! Íme 5 szuper kirándulóhely Budapest környékén!

Top 5 őszi kirándulóhely Budapestnél 2020

#1: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: A Csodálatos Dunakanyar

Sokak szerint hazánk legszebb vidéke a Dunakanyar, amivel én igazán nem szeretnék vitatkozni. És ezt a csodaszép vidéket, mikor máskor lehetne leginkább felfedezni, mint ősszel? Páratlan természeti jelenség, varázslatos tájak, és a folyót övező bájos települések, megannyi történelmi, és kulturális kinccsel. Amik nem maradhatnak ki egyetlen kirándulásból sem a Dunakanyarnál: egy hajózás a Dunán, Szentendre óvárosának bebarangolása, a Visegrádi Fellegvár meglátogatása, az Esztergomi Bazilika megcsodálása, de ezeken kívül még megannyi látnivaló van erre felé, ezért érdemes több napra is maradni. Tudunk is egy nagyon jó szállást a Dunakanyar ékkövének számító Visegrádon, várra néző kilátás, kedves kiszolgálás, wellness, és többféle szállástípus vár titeket is a Hotel Hontiban. A szobákat itt a legmodernebb technológiákkal fertőtlenítik, és ha az apartmant választjátok, akkor úgy kirándulhattok, hogy nem is kell másokkal érintkeznetek, így a legkevésbé kell a vírustól tartanotok. Részletek itt: apartman Visegrád.

hirdetes

#2: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: Veresegyháza

hirdetes

Veresegyházát sokan a híres Medveotthonról ismerik csupán, ami szintén tökéletes helyszín egy hétvégi kikapcsolódásra akár ősszel is, de Veresegyháza jóval több ennél. A Veresegyházi Tavak Tanösvény tökéletes választás egy őszi túrához, sétáljatok egyet ti is a természet lágy ölén, egy kevésbé ismert, de annál varázslatosabb helyen, ahol biztosan senki nem fogja megzavarni az idilleteket! Csodáljátok meg az őszi színekbe öltözött erdőket, gyűjtsetek őszi terméseket miközben felfedezitek a közel 5 kilométeres túraútvonal 11 állomását, melynek 3 kellemes tó is a része, a Malom-tó, az Ivacsi-tó, illetve a Pamut-tó. Ne lepődj meg orchideákkal, vagy kacsákkal is találkozol errefelé!
 

További szuper kirándulóhelyekért Budapest könyékén lapozz egyet, hozunk nektek még szuper helyeket bőven!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Hungarikumnak számítanak. Pontos eredete nem ismert, azonban nagy... Tovább

A második bécsi döntés

A második bécsi döntés: 1940. augusztus 30-án hozott meg a Harmadik Birodalom és Olaszország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás