hirdetes

700 kilométerre barátokra lelsz – A Piposz tanya csodái

Bohács Ádám, ZH

700 kilométert utaztunk, mégis, amikor odaértünk, úgy éreztük, mintha csak a szomszédhoz mentünk volna át, óriási meglepetésben volt részünk, azt gondolom, hogy ezt mindenkinek át kell élnie egyszer az életben – ismerkedjetek meg ti is közelebbről a Piposz tanyával! 

A Piposz tanya bemutatása

Piposz tanya, rég nem látott barátok? 

Az elején leszögezem, hogy nem rég nem látott barátokról van szó, de még ismerősökről sem. Soha nem találkoztunk a Piposz Birtok tulajdonosaival, mégis úgy fogadtak minket, mintha barátok lennék, sokszor úgy éreztük magunkat, mintha nem is barátok, hanem családtagok volnánk. Rengeteg honlapon áll a felirat, mely szerint „szeretettel várunk mindenkit” – itt valóban igaz a kiírás, semmi mást nem kaptunk, csak szeretetet.

Hol is van ez a Piposz tanya? 

Budapesttől 700 kilométerre, Erdély legkeletibb részén, csodálatos helyen található Bükkloka. Ehhez a településhez tartozik hozzá a nem mindennapi Piposz tanya. Már az odavezető út is rengeteg szépséget tartogat, mi Hargitafürdőn szálltunk meg, és onnan indultunk el a Piposz tanyára, majd a Gyilkos-tóhoz.

hirdetes

Hargitafürdőről nagyjából 1 óra alatt lehet a birtokra érni. A Gyimesek felé kell haladni, majd egy földútra térve menni tovább, egészen addig, amíg el nem érjük a tanyát. A látvány páratlan, az élmény fantasztikus, mint ahogy a galériában található képeken is látszik, lapozzátok végig mindet, megéri! 

A Piposz tanya látnivalói

A Piposz tanya 100 hektáron terül el, dombok, hegyek, rétek, források, sziklák teszik felejthetetlenné az élményt. Mi ősszel érkeztünk ide, tehát nem volt hideg, sem hó, de a birtok tulajdonosaitól megtudtuk, hogy mindegy mikor jövünk, a tájnak mindig meg van a maga szépsége. Csíkszereda-Csíkszépvíz-Gyimesfelsőlök az útirány, ha pedig elhagytuk a települések között kiépített szerpentineket, jobbra kell letérnünk Bükkloka felé.

hirdetes

Itt már láthatók a mesés hegyek, a zöld fenyvesek. A Piposz tanyára érkezve pedig láthatjuk, hogy mennyire csodálatos ez a Gyimesekben található kicsiny zárt világ. Na, de mégis miért mennénk el ide, és miért mondtam, hogy barátokra leltünk? Erről a következő oldalon fogok beszélni nektek, érdemes tehát lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szekszárdi borvidék

Szekszárdi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A szekszárdi borvidék Magyarország... Tovább

Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Már előbb is létrejött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar