hirdetes

A nagy Queen koncert titkai- a tavasz széltől, izgalmas történeteken át a pálinkázásig

VN

Napra pontosan 37 éve (1986. július 27-én) koncertezett nálunk az akkori legnagyobb ágyú, a Queen. Talán  még minidg egy kicsit át tudjuk érezni, hogy 37 éve mennyi mindent is jelenthetett egy ilyen nagyszabású koncert a vasfüggöny mögött. Jól leírj a szituációt az is, hogy a 70 ezer árusított jegy kevesebb, mint 2 nap alatt elfogyott. Mikor apukámat megkérdeztem, hogy ő nem szertetett volna elmenni a Queenre, csak annyit mondott, szerettem volna, de oda halandó ember nem szerzett jegyet. Milyen volt a legendás koncert, hogyan töltötték nálunk Freddie Mercuryék napjaikat? 10 olyan kedves és érdekes történeteket gyűjtöttünk a legendás koncertről, amikről csak  keveset beszélnek.

10 izgalmas történet a legendás Queen koncertről

#1: Félpénzt fizettünk, azt is nehezen

1986-ban nagyon nehéz volt egy ilyen koncertet leszervezni a vasfüggöny mögé, az egyik korlátoló tényező volt a pénz is, hiszen ekkoriban ebből sem volt bőségesen. A Queen tagjai félpénzért játszottak Budapesten, hogy pontosan mennyiért, az üzleti titok, mert nem akartak nevetségessé válni a nyugati koncertszervezők előtt. Ahhoz, meglegyen hozzá a deviza, ahhoz az összes ezzel foglalkozó állami céget le kellett ültetni egy asztalhoz. a szükséges devizát a Nemzeti Bankon keresztül utalták át a megfelelő helyekre.

#2: A filmmel fizettünk igazán

hirdetes

A Live in Budapest, majd később Hungarian Rhapsody címen ismert egyedülálló koncertfilm a fellépés teljes felvételét tartalmazza, ez volt igazából a fizetség a zenekar számár a fellépésért. 

#3: Minden kamera a filmet készítette

Nem meglepő, hogy a magyar filmgyártás színe java a filmen dolgozott, valójában mindenki, aki élt és mozgott, ezt a filmet készítette. A Queen koncertfilmben az összes, éppen játékfilmet forgató magyar operatőr részt vett Ragályi Elemér vezetésével. Ezt úgy kell elképzelni, hogy két teljes hétre az összes filmforgatás leállt Magyarországon, mert az összes kamera és a MAFILM összes lámpája kint volt a Népstadionban. A forgatás során 40 kilométernyi filmszalagot használtak el. De miért magyarok filmeztek? Azért, mert mint leírtuk, gyakorlatilag ezzel fizettünk, másrészt pedig a Queen ragaszkodott ehhez, arra hivatkozva, hogy “a magyarok zseniális filmesek”. Lapozzatok, további történetekért, a filmet sajnos jogi okok miatt nem tudjuk megmutatni…., de érdekességeket olvashattok, és minivideók is lesznek!

hirdetes
 

A többi különleges Queen történethez lapozzatok, mutatunk videókat is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelés manapság egyre népszerűbb, hiszen ez egy kényelmes megoldás, amivel rengeteg... Tovább

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén található. Északról a Duna illetve... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Retró