hirdetes

A nagy Queen koncert titkai- a tavasz széltől, izgalmas történeteken át a pálinkázásig

VN
10 izgalmas történet a legendás Queen koncertről

#7: A tavaszi szél, és ami mögötte van 

A legendás tavaszi szél, amivel Freddie Mercury a rajongóknak kedveskedett, még most is libabőrös lesz az ember, ahogyan az erről készült felvételeket nézni, ahogyan 70 ezer ember szíve együtt dobban, és ahogyan a rocklegendával egy egész stadion énekli ezt a kedves, magyar népdalt. A Tavaszi szél vizet áraszt c. népdal szövegét Freddie egyszerűen nem tudta megtanulni, a saját angolos kiejtésének fonetikájával írta bele a tenyerébe, hogy kéznél legyen a szöveg. De előtte még a Hotel Intercontinental lakosztályában éjszakába nyúlóan gyakorolták a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt Hegedűs Lászlóval, hogy a koncerten minden tökéletes legyen. Hál istennek a gyakorlásról, és a koncertről is készült videó, nézzétek meg!

hirdetes

#8: A Parlament nem eladó?

A filmben elhangzik egy ikonikus mondat, miközben a Queen tagjai hajóznak a Dunán a Parlament előtt: ” Milyen szép ez az épület. Ha eladó, megveszem”, sokan nem tudják, honnan is tudhatnák, hiszen ki lett vágva, de a mondatnak van ám folytatása is, ami így hangzik: „Úgyse használják itt semmire”. Nézzétek meg ezt a videót, a legendás pálinkakóstolás is benne van!

 

#9: Bombasztikus buli volt, meg kell hagyni

A koncert előtt és közben is többször volt bombafenyegetés, ezeket pedig maga a főszervező, a már többször is emlegetett Hegedűs László intézte, hogy elkerüljék, hogy kitörjön egy botrány. 

hirdetes

#10: Miért pont Magyarország?

Ez egy nagyon jó kérdés igaz, mégis hogyan került a Queen éppen Magyarországra? „Először az 1985-ös Live Aid koncerten, ahol önkéntesként dolgoztam, találkoztam Freddie Mercury-val” – meséli Hegedűs László. A Queen ott mondta, hogy a következő turnéjukban szívesen útba ejtenék Magyarországot is, az egész történet ekkor indult el. persze nem volt egyszerű megszervezni az egészet, de nagyon megérte! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás templom

Mátyás templom: A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, Budapest... Tovább

Aggteleki cseppkőbarlang

Aggteleki cseppkőbarlang: Az Aggteleki Nemzeti Park része, mely különös védettség alatt áll.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Retró
X
Kövess minket facebookon!