hirdetes

A nagy Queen koncert titkai- a tavasz széltől, izgalmas történeteken át a pálinkázásig

VN
10 izgalmas történet a legendás Queen koncertről

#4: Így lehetett jegyet szerezni a koncertre

Az 1986. július 20-án, a A Kind of Magic című albumukat bemutató Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban lépett fel a Queen. Ez volt az első koncertjük a vasfüggöny mögött, de más hasonló jellegű esemény sem volt itt korábban, így nem csoda, hogy szinte egy szempillantás alatt elkapkodták a jegyeket. A 70 ezer jegy majdnem egy nap alatt elkelt, pedig hosszú órákat kellett hozzá sorban állni, egy fő pedig csak 4 jegyet vehetett. Voltak, akik külön szabadságot vettek ki, hogy beszerezzék az akkor 220-250 Ft-os jegyeket. 

#5: Már az érkezés sem volt egyszerű 

A Queen tagjai Bécsből érkeztek szárnyashajóval, de nem is ott kötött ki a hajó, ahol eredetileg tervezték, mert ott túl sok rajongó várta a zenekart, mondjuk erre számítani lehetett. Öt napot töltöttek itt, Budapesten, hajóztak a Dunán, megcsodálták a legszebb látnivalókat, voltak piacozni is a vásárcsarnokban, az akkor elkészülő Hungaroringen is tettek egy kört gokarttal, de a Margitszigetet sem hagyták ki. A leírások alapján átlagos turistaként, érdeklődően, és barátságosan viselkedtek.

hirdetes

#6: Szentendrei kalandozás

A Queen tehát 5 napot töltött a mi csodálatos fővárosunkban, illetve a környékén, hiszen kevesen tudják, de Mercury nagy műgyűjtő lévén Szentendrére is elbarangolt, persze kalandosra sikerült ez a kis kirándulás, nem egyszerűen csak felpattant a hévre, és sétált egyet a Dunaparton, valamint az óvárosban. „Úgy nézett ki, hogy három autó ment, az egyikben Freddie meg én, két barátom, akik vállalták, hogy elkalauzolják régiségboltokba, a másik kettőben a testőrök. Megérkeztünk Szentendrére három böhöm nagy fekete autóval, leparkoltunk. Ahhoz, hogy Freddie megmozduljon, 15 ember kellett, így kisebb tömeggel mentünk be az üzletbe. Ennek a híre villámgyorsan elterjedt Szentendrén, és mire kijöttünk, legalább háromszáz ember várta Freddie-t, aki adott néhány autogramot. Ez még 3-4 helyen lezajlott, és a végére eszméletlen felhajtás volt körülötte, pedig ő csak elment néhány régiséget vásárolni.”- mesélte Hegedűs László, aki a fellépést szervezte, és akinek gyakorlatilag az egész koncertet köszönhetjük. Lapozzatok, további történetekért, és a videókért!

hirdetes
 

A többi különleges Queen történethez lapozzatok, vannak még jó sztorik, és ne feledjétek a videókat se megnézni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpád fürdő

Árpád fürdő: Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba fő látványossága. Egy olyan... Tovább

Bárány Róbert

Bárány Róbert: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1914-ben kapta meg a fiziológiai elismerést.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Retró
X
Kövess minket facebookon!