notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Játékok, amiket saját kezűleg gyártottunk gyerekkorunkban!

hirdetes

Játékok, amiket saját kezűleg gyártottunk gyerekkorunkban!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek voltak régebben a legmenőbb játékok, a legjobb pedig az volt bennük, hogy nem kerültek sokba, sőt, semmi! Jártuk az utcákat, a mezőket, és az erdőket, és elkészítettük mi magunk az összeset. Ismerkedjetek meg ti is ezekkel a szuper játékokkal! 

Játékok, amiket saját kezűleg gyártottunk gyerekkorunkban!

Manapság a gyerekek drágábbnál drágább játékokat kapnak, és nem is örülnek abban az esetben, ha olyannal lepjük meg őket, ami nem is került semmibe. A legjobban azt szeretik, ha videójátékozhatnak, nyomkodhatják a telefonjaikat, ez pedig odavezet, hogy ki sem szeretnek mozdulni a lakásból. Ez szerintem egyáltalán nem jó, nem tesz jót a gyerekek fejlődésének, sajnos már ott tartunk lassan, hogy nem is látunk gyerekeket az utcán focizni.

 

Persze, vannak kivételek, és én köszönöm azoknak a szülőknek, akik nem engedik egész nap játszani a gyerekeket a telefonnal, vagy a számítógéppel, mivel az igazi értékek nagyon messze állnak ezektől. Az igazi értékek kint, a szabadban kaphatjuk meg, és ez igaz a felnőttekre is. Én még emlékszem, mivel játszottunk régebben, volt olyan, hogy kilyukadt a focilabdánk, és várni kellett az újra, találtunk otthon egy műanyag flakont, összenyomtuk, és azzal kezdtünk el focizni.

hirdetes

 

Olyan is volt, amikor az erdőben sétálva megpillantottunk egy szép ágat a földön, felvettük, hazavittük és készítettünk belőle egy szuper kis csúzlit. Imádtam azokat az időket, és biztos vagyok abban, hogy a gyerekeimnek és az unokáimnak is át fogom adni azokat a dolgokat, amiket akkor tanultam.

 

Nagyon bízok benne, hogy jó néven fogják venni ezt a tanítást, és bízok abban is, hogy sokan követik a példámat. Na, de nem szaporítom tovább a szót, nézzük, miről is beszélek igazából, most megmutatom azokat a játékokat, amiket imádtunk régen, azokat, amiket mi magunk, saját kezűleg készítettünk! Emlékszel még rájuk? 

 

Régi játékok – Csúzli

A csúzli egy ősi eredetű hajító eszköz, amit a középkorban is használtak, akkoriban fegyverként. Mi már nem fegyverként tekintettünk rá, hanem egy tárgyra, amivel el lehet találni például a konzerves dobozokat. Nem kell az elkészítéséhez semmi más, csupán egy y-alakú ág, aminek a hossza 10-20 centiméter között van.

 

Felső végeire rögzítettünk egy rugalmas zsinórt, vagy gumit, melyeket egy lövedéktartó fogott össze. A tartóba helyeztük a lövedékeket, amik apró kavicsok voltak. Rengeteget játszottunk vele, sajnos volt olyan is, amikor valaki megsérült, mert a lábát, vagy a kezét találta el a kavics, ezért óvatosan játszatok! A következő oldalon további szuper játékokat mutatok be nektek, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
2 250
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 025 542
Közösség

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Békéscsaba

Békéscsaba Magyarország dél-keleti sarkában található nagyvárosa, közel Romániához. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 95

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Magyar Magyarország Retró