hirdetes

Amik még tanulságosak voltak: régi mesék, amik sokkal többet tanítottak, mint a mostaniak

Noémi Vida
Régi tanulságos mesék

Fejlesztő mesék

Manapság óriási a kínálat mesékből, rengeteg mesekönyv van a boltok polcan, rengeteg gyerekcsatorna van tv műsoron, és megannyi mesés tartalom található az interneten is, így nem egyszerű a választás. Mit is nézzen a gyerek? A következőkben néhány olyan régi nagy klasszikust mutatunk, amik igazán tanulságosak, és élvezetesek a gyerekek számára, de akár még mi is leülhetünk a fotelbe melléjük, megnézni egy-két részt ezekből!

Frakk- a macskák réme

A Frakk, a macskák réme magyar papírkivágásos animációs tévésorozat, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta, és a Pannónia Filmstúdió készítette, 1971 és 1985 között. A sorozat főszereplője Károly bácsi magyar vizslája, Frakk, aki ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Lukréciát és Szerénkét. A történet középpontjában valójában a „kutya-macska” barátság áll. Frakk meg szeretné nevelni a két macskát, de bizony nagyon sokszor nem kis bonyodalmakba ütközik ennek kapcsán.

hirdetes

Kukori és Kotkoda

hirdetes

A Kukori és Kotkoda magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta. Ez volt az első olyan mesesorozat, amely a Magyar Televízió megrendelésére készült. Az alapötletét Bálint Ágnes egyik kolléganője adta; aki gyakran panaszkodott arra, hogy férje nem hajlandó semmilyen házimunka elvégzésére. Így született meg Kukori, aki lustaságával minden epizódban felbosszantja Kotkodát.

A kisvakond

Sokan nem gondolnak bele, de a kisvakond igazából egy nagyon tanulságos mese. Ez a cseh rajzfilmsorozat ugyanis szokatlan módon tárgyalja az élet olyan dolgait, melyekről a gyerekeknek gyakran csak hamis vagy mesebeli képet közvetítettek a tévéműsorok. A legismertebb részben “a kisvakond nadrágja” című epizódban például megismerkednek a ruhagyártás részleteivel.
 

A következő oldalon is mutatunk még jó néhány szuper mesét, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

Olvasztó Imre

Olvasztó Imre: sokaknak talán nem ugrik be elsőre, de Őt egy egész nemzet ismeri. Olvasztó... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyar történelem Retró Történelem
X
Kövess minket facebookon!