hirdetes

Amik még tanulságosak voltak: régi mesék, amik sokkal többet tanítottak, mint a mostaniak

Noémi Vida
Régi tanulságos mesék

Csip-csup csodák

Egy japán anime sorozat is felkerül a listára, igaz még egy régebbi kiadás. Ki ne imádná a Csip-csup csodákat, és Kalán nénit, aki egy apró faluban él Paprika bácsival, és egy varázslatos kanállal néha-néha apróvá varázsolja magát, hogy varázslatos kalandokon vehessen részt az állatokkal? 

Misi mókus kalandjai

A Misi Mókus kalandjai 1982-ben futott magyar televíziós bábfilmsorozat, amely 1980-ban készült Tersánszky Józsi Jenő azonos című könyve alapján. Sok-sok kalandot élhetnek át a gyerekek Misi mókussal!

Vuk

Az egyik személyes kedvencem sem hiányozhat a listáról! A zseniális Fekete István zseniális alkotás, amiért azt hiszen nem csak én rajongok annyira. A mese a kis róka életútját mutatja be, kiskorától a felnőtté válásig, sok-sok kalandon, viszontagságon és döntési helyzeten keresztül. A történet a legfontosabb emberi értékeket mutatja be, olyanokat mint, a szeretet, szabadság, bátorág, és szolidaritás.

hirdetes

Mekk Elek – az ezermester

A történet főszereplője egy kecske, Mekk Elek vagyis Mekk Mester. Mekk Elek ezermesternek adja ki magát, azonban nem ért szinte semmihez sem. Számos mesterséggel megpróbálkozik a történet során, sokféle munkát, megbízást elvállal, de sokáig mindegyikre alkalmatlannak bizonyul. A házát 13 cégér díszíti, ezekben a foglalkozásokban Mekk Elek sorra kipróbálja magát az epizódokban, majdnem minden esetben kevés sikerrel. Szemmel láthatóan Mekk Elek rendelkezik valamilyen ismerettel a szakmát illetően, de a javítást mindig hiányosan vagy károsodás árán végzi el. Na de az legutolsó részben a legutolsó cégér, a „szabóság” cégére a házon marad, mert Mekk Elek bizonyítja rátermettségét erre a foglalkozásra.

hirdetes

Varázsceruza

Egy kisfiú, és a kisfiú kutyája, na meg egy varázsceruza, melynek segítségével a problémáikat megoldják.

A nagy ho-ho horgász 

A nagy ho-ho horgász legnagobb tanulsága, hogy a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön. Télen a városban persze akváriumokból, háztetőről, kéményből, fürdőkádból és szökőkútról is ki tudnak horgászni kifáradhatatlanul és észszerűen, a nagy ho-ho horgász és legjobb barátja, a főkukac.

Magyar népmesék

És a végére hagytam a legfontosabbat, a meséket, amik esetében tanulságból nincs hiány. A magyar népmeséket még felnőttként is élmény nézni, nemhogy a gyerekeknek, és hát nagyon sok mindent lehet belőlük tanulni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Frakk a macskák réme

Frakk a macskák réme: Sok gyerek kedvence volt a 80-as, 90-es években. A Frakk, a macskák réme... Tovább

Semmelweis Ignác

Semmelweis Ignác az "anyák megmentője”, mivel a gyermekágyi láz ellen mindent... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyar történelem Retró Történelem
X
Kövess minket facebookon!