hirdetes

Retro édességek – Emlékszel még rájuk?

Bartók Vivien

Ha össze kellene hasonlítanom a mostani és a retro édességeket, akkor egyértelműen az utóbbi mellett döntenék. Emlékeztek, amikor először ettünk mogyorós csokoládét, vagy a Peta Zetas pattogott a szánkban?

Nosztalgiázzunk kicsit: Retro édességek, amiket imádtunk!

Nemrég visszarepültünk egy kicsit az időbe és felidéztük gyerekkorunk kedvenc mesét az 1950-es évektől egészen az 1980-as évekig. Valamint a retro percekről se feledkezzünk meg, ahol a kedvenc retro reklámjainkat idézhettük fel.

Ezúttal a kedvenc retro édességek nosztalgikus hangulatát idézzük fel, néhánynak még az ízére is emlékszem. De jó is volt!

Retro édességek: Melba szelet

Általában a pénztárnál volt kitéve ez a kis Melba szelet 1 Forint 90 centért. Kétféle ízben volt kapható: a narancsos kevésbé, de az ananászos isteni finom volt! Ezt nem csak én gondoltam így, mert az ananászos fogyott el leghamarabb.

Te is úgy etted, hogy először az aljáról leharaptad a vastag csokiréteget és utána a vékony csokiréteggel borított isteni tölteléket?

hirdetes

Retro édességek: Kapucíner csokoládé

Nagyon sajnálom, hogy már egy jó ideje nincsen a boltok polcain, mert az Africana után ez volt a legfinomabb csokoládé, amely valóban capuccino ízű volt! Erre még a 90-es évek gyermekei is emlékeznek!

Retro édességek: Cigirágó

A rágó, amitől igazi nagymenőnek érezhettük magunkat! Gyerekként mindig arra vágyunk, hogy „felnőttes” dolgokat csináljunk, ami alól sajnos a dohányzás sem kivétel. Ez a rágó viszont nem csak menő volt, hanem nagyon finom is.

Retro édességek: Dunakavics

Aki a mogyorót szereti, az a Dunakavicsot imádta! A Mikulás csomag azon elengedhetetlen darabjai közé tartozott, amit alig vártunk, hogy kibonthassunk.

Retro édességek: Vadász csokoládé

Roppanós csokiréteg volt rajta, csakúgy mint a Bohóc és a Kapucíner csokoládén. A Vadász kicsit rumos ízű volt, zöld kis csomagolásban. Neked melyik volt a kedvenced a három közül?

hirdetes

Retro édességek: Africana földimogyorós csokoládé

Kis mogyoródarabok voltak benne, talán a legnagyobb kedvencem ez a csoki volt, nem is lehetett semmihez hasonlítani!

Retro édességek: Kajla nugát csokoládé

A Kajla Nugát nagyon megosztó csokoládé volt, vagy szeretted vagy utáltad. Én az utóbbi csoportba tartoztam, mert egyáltalán nem ízlett. Olyan volt régen, mint most a rossz Mikulás csokik, amiket csak akkor eszünk meg, ha tényleg nincs más.

A következő oldalon folytatódik a retro édességek listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Budavári Sikló

Budavári Sikló: Budapest egyik különlegessége, melyet évente több, mint 1 millió turista... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Retró
X
Kövess minket facebookon!