hirdetes

Mi történt az Apple-lel Steve Jobs halála után, hogyan álltak talpra?

Oláh Tamás

9 éve történt, hogy a világ egyik legismertebb vállalatának vezetőjét, akik sokak számára példaék volt és napjainkig is az, leváltották. Az Apple az egyik leginnovatívabb cégnek számít, még akkor is, ha Steve Jobs halála óta a tendencia visszaesett. Tim Cook vette át a stafétát és azóta is üzleti csúcsokat dönt a cég.
 

Apple Steve Jobs halála után

Amikor az Apple szóba kerül, mindeni Steve Jobs-ra fog asszociálni, de ez így van rendjén. Hiszen ő fektette le az alapokat és zsenialitása nem csak az általuk gyártott eszközökön mutatkozott meg, hanem a marketingben is. Sajnos Jobs már majdnem 9 éve elhunyt hasnyálmirigy daganatban és a cég azóta Tim Cook irányítása alá került. A márka egyértelműen megsínylette ezt a hatalmas veszteséget, de az új vezetőre sem lehet panasz, hiszen a vállalat sosem látott üzleti sikereket halmoz azóta is.
 


Cook-doktrína

Az új vezérigazgató valójában már 2009 óta gondoskodik a cég vezetéséről, míg Jobs a betegségét próbálta legyűrni. A pozíció átvételére azonban 2011-ben került sor, amikor Jobs kénytelen volt lemondani a betegsége miatt. Tim Cook már többször bebizonyította rátermettségét és vezetői tehetségét és a cégen belül mér megvolt a terv a váltásra, amit csak úgy nevezek „Cook-doktrína”.

hirdetes

Tim Cook látásmódja, eredményei 

„Hiszünk abban, hogy azért vagyunk a föld színén, hogy remek termékeket hozzunk létre és ez nem fog változni. Folyamatosan az innovációra fókuszálunk. Az egyszerűségben hiszünk, nem a komplexitásban. Hiszünk abban, hogy nekünk kell birtokolni és irányítani a legfontosabb technológiákat a termékek mögött, amiket gyártunk, és csak olyan piacokon kell részt vennünk, melyekhez jelentősen hozzájárulhatunk. Hiszünk abban, hogy nemet kell mondanunk több száz projektre, hogy tényleg arra a néhányra koncentrálhassunk, amely fontos és sokat jelent számunkra."

hirdetes

Amikor megvizsgáljuk az elmúlt 9 évet láthatjuk, hogy az Apple hű maradt az előtte elnyert nevéhez és a fenti kijelentésekhez.  Bemutatta az Apple az iPad-et, amely napjainkban is kiemelkedő választás a tabletek között. Belétek az okosórák piacára, ami hatalmas kihívás, mivel a piac nagyon telített. Ezt az akadályt is sikeresen legyűrték és a termék napjainkban is kiemelt helyen szerepel, az okosórás piacán.


Az Apple sikere

Az Apple sikerének egyik legnagyobb kulcsa, hogy maguk fejlesztik az innovatív technológiákat, melyekkel később felruházzák eszközeiket és termékeiket. Ilyenek a saját fejlesztésű processzorok, biztonsági technológiák és a csatlakozók.
 

És hogy  mi jött ezután? A következő oldalon folytatjuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pozsonyi csata

Pozsonyi csata: időpontja 907. július 4-7. Az egyik oldalon Luitpold bajor herceg és a Theotmár... Tovább

Mátyás-templom

Mátyás-templom: 1255-ben nyitotta meg a kapuit a budai oldal legszebb temploma, melynek az elmúlt... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld Technológia
X
Kövess minket facebookon!