hirdetes

Szuper hír: Sebesvonat indul a Tisza-tóra Budapestről, már tavasszal is jár

VN

Elindult pénteken a Tisza-tóhoz - Poroszlóra és Tiszafüredre - közvetlen budapesti eljutást kínáló Tisza-tó sebesvonat - közölte a MÁV-Volán csoport az MTI-vel. Én személy szerint majd kiugrok a bőrömből, mert imádom a Tisza-tavat, és nagyon örülök neki, hogy mostantól még egyszerűbb lesz megközelíteni, valamint felfedezni. 

Tisza-tó vonattal menetrend

Miért érdemes meglátogatni a Tisza-tavat?

Nem tudom ki, hogy van vele, de és sokszor nem értem, hogy a nagy Balaton mánia mellett miért nem marad elég hely, idő, energia a Tisza-tóra is, hiszen az is legalább annyira különleges, mint a magyar tenger, bár valóban más. Itt sokkal érintetlenebb a környezet, aminek köszönhetően annyira, de tényleg annyira csodálatos itt az élővilág. Ökocentrum, madárrezervátum, és mennyi minden kincs van még itt…. A Tisza-tó környékének legjobb látnivalóit ebben a korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze. Ráadásul kerékpárút is van végig, ami nemcsak a nagyon, hanem a kicsik nagy kedvence is. A Tisza-tavi kerékpárútról itt írtunk korábban egy részletesebb cikket. Persze nyaranta fürdési lehetőség is van, a Tisza-tónál nagyon jó strandok vannak. De mi a helyzet a vonattal, ami miatt ezta  cikket írtam?

Mikor és honnan indul a vonat a Tisza-tóra?

Már pénteken elindult az első járat, a húsvéti hosszúhétvégén is közlekednek a vonatok. A közlemény szerint a sebesvonat május közepéig a hétvégi napokon, majd onnantól nyár végéig naponta közlekedik. Tehát nyáron nemcsak hétvégére ugorhatunk le a Tisza-tóra, vagy egy teljes hétre, hanem akár egy napsütötte hétköznap is megmártózhatunk a strandokon, kipróbálhatjuk a helyi ízeket, és felfedezhetjük a varázslatos természetet. 

hirdetes

A Tisza-tavi vonaton kerékpár is szállítható

Ugye írtuk, hogy a tó körül egy csodaszép bicikliút található, ezért fontos kérdés, hogy a vonatokkal vajon biciklit is lehet szállítani? A járat majdnem 50 kerékpárhellyel szolgálja az utasokat, menetrendje pedig akár egynapos tókerülő biciklizést is lehetővé tesz. A társaság a kerékpárosokat segítő szolgáltatásait az elmúlt években ütemesen fejlesztette, így idén is számos vonaton biztosít lehetőséget a bicikliszállításra - írták.
    

"Tavaly, 2022-höz képest 20 százalékkal többen, csaknem 1,35 millióan vették igénybe a kerékpárszállítási lehetőségeket vasúton. Számukra is jelentős változásokat hozott a március 1-jén bevezetett új tarifarendszer. Újdonság a fixáras kerékpárjegy és a Kerékpár országbérlet, és valamelyest módosultak a szállítási feltételek is. A kerékpárhelyjegy-köteles vonatokon az utazóknak a kerékpárhelyjegyről előre kell gondoskodni" - olvasható a közleményben.
hirdetes
 

A Volánbusz idén is biztosítja a kerékpárszállítási szolgáltatást egyes, kiemelt turisztikai célpontokba közlekedő vonalain az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpártartókon, amelyeken 3 bicikli szállítható. A kijelölt járatokon március 29-től október 27-ig szállítható bicikli a tavalyinál kedvezőbb, a vasútival megegyező áron - tudatta a MÁV-Volán csoport. A bicikliszállítás feltételeiről, lehetőségeiről és a szállítójárművekről a vasúttársaság és a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

Tisza-tó látnivalói, csodás élővilág a Tisza-tavon
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpád vezér

Árpád vezér: Árpád (845 – 907) a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Programajánló Szórakozás Történelem Utazás